• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Ostrzeżenia przed rodzinkami
  • Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami

nefkalondyn > 14-01-2012, 21:00

.

clio > 15-01-2012, 0:41

Nie ejst to ostrzezenie przed konkretna rodzinka, bo au-pair raczej juz miec nie beda, ale tak ku przestrodze, jakie to koleje losu aupair moga byc pokrecone.

No to w skrócie- byłam u nich prawie 9 miesiecy, wiekszosc czasu bylo spoko, bardzo mielismy przyjecielskie stosunki (co bylo moim pierwszym bledem, bo obowiazki mi rosly... a glupio mi bylo odmawiac skoro na takiej kumpelskiej stopie bylismy). Nie mialam wlasiwie zadnych wiekszych problemow, ale zaczeli sie miedzy soba klocic. Matka miala jakies dziwne zrywy, w stylu przez miesiac nic nie jadla, albo dzien w dzien chodzila na joge, albo jezdzila do pracy na rowerze ponad 20km (dzien w dzien). Oprocz tego co kilka dni robila przemeblowanie, przesuwala meble z miejsca na miejsce...

No nic, myslalam sobie ze moze ma jakis orzyplyw energii albo cos, nie moja sprawa. Generalnie lepszy kontakt mialam z hostem, ona byla mocno rozchwiana a ja nei przepadam za takimi ludzmi.

Impreza zaczela sie gdy u nich sie zepsulo. Nie wiem co bylo zapalnikiem, ale niezle darla sie na niego, wrzeszczala ze go nienawidzi i ma nadzieje ze zdechnie (oczywiscie ja na gorze a dzieciaki w swoich pokojach, ale ciezko nie uslyszec), ze ma go dosc i generalnie niech wypierdala :roll:

Dla mnie nie bylo to komfortowe, dzieci przychodzily do mnie pytajac czy mamusia i tatus sie rozejda, co sie dzieje z mama itd (musze jeszcze dodac, ze kobieta budzila swoje dzieci wrzaskiem, krzyczac ze ich nienawidzi i ma ich dosc, to generalnie byla jej ulubiona fraza 'i'm sick of this/that/you'.

Po tych wybrykach host sie mnie pyta ktoregos dnia czy zauwazylam ze z Jackie dzieje sie cos dziwnego, no ja ze ciezko nie zauwazyc, i tam sobie zartujemy, i sie go pytam czy w jej rodzinie nie bylo jakis problemow z glowa (bo jej mamuska tez u nas bywala czesto, i to kolejna ciekawa postac...). Na co on powazniejac, ze hostka od 19 roku zycia jest na antydepresantach (nie napisze juz z jakich powodow...), a ostatnio zdecydowala sie przestac je brac (oczywiscie bez konsultacji z lekarzem).

To wiele wyjaśniło...

Po ktorejsc z kolei ich klotni on sie wyprowadzil (zamieszkal w ich sklepie), a ona oznajmila mi ze po przerwie swiatecznej nie bedzie potrzebowala juz au-pair bo przestaje pracowac (i ozcywiscie dramatyzm, ryczy ze nie ma kasy i mi za ostatni tydzien tez nie zaplaci).

Oczywiscie host uregulowal ze mna kase, przeprosil za nia bardzo i zaangazowal sie w szukanie mi nowej rodziny, bo zostac w Polsce ewentualnei suzkac normalnej pracy jeszcze mi sie nie widzi.

Podczas tego ostatniego tygodnia, kiedy mieszkalam tylko z nia i dziecmi czulam sie tragicznie. Wiecie, babka miala takie zachwianie emocjonalne, ze podczas rozmowy o ziemniakach do obiadu zaczynala histerycznie plakac. Zostawila psa w parku, bo jak stwierdzila 'kurewsko go nienawidzi' . Mimo rzekomego braku hajsu codziennie jezdzila na zakupy, kupila mega drogie prezenty dla chyba wsyzstkich znajomych (oprocz oczywiscie mnie, huhu) m.in. po ipod touchu dla dzieci, po cyfrowce dla dzieci, xbox kinect dla chlopca...

najlepsze jest to ze ta sama kobieta jeszcze we wrzesniu prosila mnei bym zostala na caly kolejny rok, i wrecz rzadala bym kupila bilet powrotny na styczen.

ech, szkoda gadac, nie podejrzewalam ze mnei od tej rodziny cos takiego spotka.

goguś > 15-01-2012, 0:48

Ale juz sie pogubiłam ,ty sie chwalisz czy żalisz????? do margarita86poland

clio > 15-01-2012, 0:52

kilka osob pytalo sie dlaczego musialam zmienic rodzine, opisalam swoja historie, przepraszam jesli cie to ubodlo.

KajaWroc > 15-01-2012, 13:57

clio gogusiowi chodzilo o kilka wpisow "nad" Toba boze ale mmialas krotko mowiac przeje....ne ,nie wiem dlaczego tak wielu psycholi sciaga dziewczyny z innego kraju by u nich mieszkala skoro maja problemy na chacie i ze soba..dla mnie to niedorzeczne

KajaWroc > 04-02-2012, 17:28

haha co to za przepychanki haha?

fdotka > 23-03-2012, 14:48

Nie było mnie dłuższą chwilę na forum z powodu problemów z rodziną. Nie będę się rozpisywać, bo było to dosyć traumatyczne przeżycie i zwyczajnie mi się nie chcę. Nazwisk też nie będę podawała, bo mimo wszystko wydaje mi się to lekko niezgodne z prawem, ale jeśli ktoś z was dostanie propozycję z Wilmslow, opcjonalnie z Yorkshire Dales, odezwijcie się do mnie i zweryfikujcie, czy nie pakujecie się w kłopoty.

No cóż, byłam taka zachwycona na początku a okazało się, że jestem w czarnej dupie. Ostatni raz tak zrobiona w buca czułam się jak mi powiedzieli, ze Mikołaja nie ma. Miałam wtedy 5 lat.

KajaWroc > 23-03-2012, 15:16

@fdotka - nie wiem co sie stalo w zwiazku z host family ,ale swietnie piszesz na blogu i usmialam sie do łez przy ostatnim wpisie bo mam to samo we wloszech , zwlaszcza Z WÓDKA I TYMI SHOTAMI !!! pozdrawiam, i przykro mi ze trafila ci sie zjebana HF

marvellous > 23-03-2012, 20:11

[quote name="fdotka"]Nie było mnie dłuższą chwilę na forum z powodu problemów z rodziną. Nie będę się rozpisywać, bo było to dosyć traumatyczne przeżycie i zwyczajnie mi się nie chcę. Nazwisk też nie będę podawała, bo mimo wszystko wydaje mi się to lekko niezgodne z prawem, ale jeśli ktoś z was dostanie propozycję z Wilmslow, opcjonalnie z Yorkshire Dales, odezwijcie się do mnie i zweryfikujcie, czy nie pakujecie się w kłopoty.

No cóż, byłam taka zachwycona na początku a okazało się, że jestem w czarnej dupie. Ostatni raz tak zrobiona w buca czułam się jak mi powiedzieli, ze Mikołaja nie ma. Miałam wtedy 5 lat.[/quote]

to jest straszne ze kazdego to moze spotkac mimo ze na pocztaku ( te zdjecia z host dzieckiem czy filmik) wydawalo sie calkiem calkiem

blackcar > 19-04-2012, 0:32

Na au pair word jest pewien samotny tatus co szuka au pair na wakacje. Wydaje się bardzo miły ale! Jade akurat to Genovy i szukalam kanapy na cs, i zaoferował mi coucha(hHHhahah) (poznalam go po zdjeciach) i w komenatrzach mial negatywne 2 komentarze :

I originally planned to surf giorgio's couch for three days, but was forced to leave on the first night after he tried to get me drunk, cuddle with me with his shirt off, and kiss me. I felt extremely uncomfortable and unsafe in his home. I am very careful when I choose my hosts and he seemed okay after several exchanges of messages, and his behavior totally caught me by surprise.

Jest nadal na au pair world, takze uwaga jak cos;-)))
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia