-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
black_rose1706 > 21-06-2007, 21:21
Grizzly a ten album ktory kupilas mozna dostac w necie? Jakbys mi podala jakiegos linka to bylabym szczesliwa i bardzo wdzieczna bo chcialaym dac cos ladnego a jednoczesnie sie nie wykosztowac. -
Louhans > 21-06-2007, 23:21
prezent za 118 zl juz nie podpada pod upominek, zwlaszcza majac na uwadze polskie realia cenowo-zarobkowe.
A przynajmniej dla mnie nie podpada pod upominek.
Jak ide do przyjaciol to tez nigdy z pustymi rekoma, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo isc do przyjaciol po prostu w odiwedziny z butelka wina za 118 zl, za 40 owszem.
No ale moze ja skapa jestem, skoro 118 zl na upiminek nie wydaje dla osob ktorych nie znam i sie jeszcz emoze okazac, ze upominek byl nietrafiony.
Ja wiem, ze w Polsce podobno podwyzki byly i sie szykuja, choc jak pytam znajomych to oni owszem slyszeli ale ich podwyzki nie objely, ale jakos tez nie sa wywalaja kasy z kieszeni na upominek dla osoby ktorej sie jednak nie zna tylko mejluje, nawet jesli ma sie z nia mieszkac przez rok - 118 zl.
I jeszcze jedno. Moja rodizna wynajela pokoj studentowi z Niemeic i ten nic nie przywiozl, nawet czekoladek. I moja rodiznka jakos wcale na to uwagi nie zwrocila.
Zostaje jednak przy zdaniu, ze jesli sie rodizne na miejscu polubi z wzajemoscia to okazja do znalezienie wlasciwego podarunku sie na pewno zdarzy. Przeciez kazda dziewczyna ktora jedzie na rok na pewno w tym czasie robi sobie krotkie wakacje w Polsce. -
Yoanna > 21-06-2007, 23:45
ja jak pierwszy raz jechalam to tez sie przejmowalam prezentami i w ogole wszystkim ;P
potem juz nie :lol:
rodzina z londynu nic ode mnie nie dostala. bo i problem mialam co dac, i nie mialam czasu na zakupy bo ledwo z niemiec wrocilam a juz leciec trzeba bylo, bo limit na bagaz jest niestety, a prezenty dla hostow, 4 dzieci i operki troche waza.. tak wiec wyszlo ze pojechalam z niczym. i dobrze, bo jak sie okazalo po pewnym czasie jakos sie nie dopasowalismy... -
Louhans > 21-06-2007, 23:56
Yoanna
I ja wlasnie o tym mowie, pisze,
nie znasz ludzi, nie wiesz jacy sa, co lubia...
Wykosztujesz sie, a potem po miesiacu chcesz ich zmieniac,...
szkoda kasy, lepiej rodizne poznac i wrocic z wakacji z trafionymi prezentami.
Przeciez jak idziesz w odwiedizny do kogos kogo pierwsyz raz w zyciu na oczy widzisz, to kasa nie szastasz, chyba ze ma zwyczaj, zastaw sie a wystaw sie
Ja nie mam -
black_rose1706 > 22-06-2007, 0:38
Macie racje dziewczynyKupie cos tak zeby nie pojechac z pustymi rekami i tyle. Jakies slodycze polskie dla dzieciakow i malowanki czy bajki a dla nich cos wymysle. -
Ninka Jones > 22-06-2007, 1:07
to i ja tak zrobie ^^ wła?nie gadam z hostk? -
black_rose1706 > 22-06-2007, 1:31
A ja wlasnie do moich napisalam. Moi sa strasznie zajeci. Ostatnio oganizowali przyjecie dla Gianny (4 latka) to ich na maxa pochlonela a za 2 dni jade do Hilton Head i juz mnie uprzedzili ze nie beda pisac bo nie beda tam mieli nettu -
Grizzly > 22-06-2007, 23:24
A moje farbki witrazowe robia furrore, bawilysmy sie nimi dzisiaj i sie wszystkim podobaja, album tez fajny, ale nie wiedza jak sie bawic domino, a nie bylo okazji zeby wyjasnic. Wszystko przede mna8) -
black_rose1706 > 22-06-2007, 23:28
Grizzly a masz jakies strony internetowe sklepow w ktorych kupic mozna cos takiego? BYLABYM NIESAMOWICIE WDZIECZNA -
Grizzly > 22-06-2007, 23:45
Stron jako takich nie znam, ale polecam allegrochociaz znajdziesz to w kazdym sklepie dzieciecym, papierniczym, albo jesli chodzi o album to w ksiegarni, tylko musisz pochodzic i poszukac :wink: