• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Spam, Scam, Oszuści

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• SCAM, SPAM i inni oszuści

• Spam, Scam, Oszuści

• Spam, Scam, Oszuści
  • Re: Spam, Scam, Oszuści

dominikan@ > 09-11-2010, 20:44

Ja dostawalam 160 L na tydzien ponad 4 lata temu.

Ps. Zapomnialam dodac ze oczywiscie nie mowimy tu o 25 g/ tydz bo wtedy to bylo by raczej nie mozliwe. Ja mialam umowe na 45 g/tyg + 3 babysittingi tyg.

Kitty > 09-11-2010, 20:58

Dzięki że mnie trochę uspokoiłyście

Ona pisze że 3 całe dni od 7.30 rano do 6.30 wieczorem a w pozostałe dni miałabym jej pomagać (bo ona jest w domu) no i sprzątać... No i chyba 1 dzień wolny w tygodniu / nie wiem ile to dokładnie może być godzin na tydzień

dominikan@ > 09-11-2010, 22:43

Jesli oni maja na mysli SPRZATANIE JAKO SPRZATANIE to malo placa. Najlepiej tak jak aupair4you pisze poprosic o dokladny grafik i ustalic szczegoly. Ja juz sie nie raz przejechalm. Kazdy tak na poczatku mowi ze 3 cale dni i 2 dni a potem sie okaze ze 3 dni po 11 h a pozostale 2 po 8 h. Nie chce zebyscie pomysleli ze jestem jakas pesymistka i wszystko widze w czarnych kolorach ale uwierzcie mi ze w praktyce zawsze wszystko wyglada inaczej.

Kitty > 11-11-2010, 17:47

[quote name="aupair4you.eu"]
    [quote name="Kitty"]Dzięki że mnie trochę uspokoiłyście

Ona pisze że 3 całe dni od 7.30 rano do 6.30 wieczorem a w pozostałe dni miałabym jej pomagać (bo ona jest w domu) no i sprzątać... No i chyba 1 dzień wolny w tygodniu / nie wiem ile to dokładnie może być godzin na tydzień[/quote]

a gdzie rodzina mieszka? jesli to Londyn albo zarabiaja dobrze to nie musi to byc oszustwo. Popros o dokladny grafik... Jak duzy jest dom bo piszesz ze sprzataniem tez masz sie zajmowac... ile maja dzieci...

od 7.30 AM do 6.30 PM w 3 dni to juz sporo godzin a skoro masz jeszcze w inne dni pomagac to troche sie godzin uzbiera...[/quote]

Nie mieszkają w Londynie tylko w Bromsgrove koło Birmingham...

Ale najbardziej to się martwię że to Hindusi!

Tyle się złego naczytałam o nich na tym forum że sama już nie wiem!

A dzieci 2 chłopców 2 lata i 9 miesięcy...

Kitty > 23-11-2010, 20:14

No i zrezygnowałam z nich bo nagle zmienili zdanie i zamiast 550 zaproponowali mi 400 na miesiąc i to z wielką łaską

Mam teraz inną rodzinkę no i w sobotę Londyn

sikorkaxx > 01-12-2010, 14:15

Hello Au-pair

I am Mrs Sara Williams,I saw your profile on (WWW.newaupair.com) i need the service of an Au-pair/Nanny Babysitter for my kids because i just lost my husband about three months ago to a car accident and i have to bear all the pains of raising my kids all alone i need the expertise of an Au-pair or nanny to assist me. I live in NYC, United State. My work schedule is very tight i work as a financial consultant that is why i need the service of an Au-pair who will assist me in taking care of the kids and i am ready to give a good wage ,i will be paying $450per weeks..i will pay you good money for my Au-pair If you are interested please i want you to let me know,so that i can send you my family pictures & more information about our family...

Best Regards

Williams And Family

HAHAHAHAHA

Metallinka > 07-12-2010, 12:10

Niegramatycznie pisane, w ogóle jakoś tak dziwnie... I ona myśli, że ktoś się na to da nabrać??

Jobbybum > 09-01-2011, 18:59

Cytat:Hi Dear,

Thanks a lot for your message. I'm from 38 South Ave Staten Island, NY 10303. You will be working for 5 hours in a day, you are to take the kids to school in the morning and later go back to pick them back home from school in the afternoon. On weekends you'll take them out to new places like beach and other recreational places (You will be having free time). I will be offering you 450$ per week (excluding tax) and you will be staying with us in the house. There is free internet facilities in the house for your use, private room, bathroom and a private car for you in taking the kids to school provided you know how to drive or willing to learn driving.

I have 2 lovely kids named Rose (5years old) and Paul (3years old). I will be in need of your service for as long as you wish, I will even be glad to have you for more than year. You and the kids will be going for shopping once in 6weeks. Convince me that you are capable of doing this job to my satisfaction.

I will like to know if you have a working permit and a valid working Visa. I wait to read back from you.

Thanks

Dziewczyny, co Wy na to? Podpucha? Te pieiądze i adres w drugiej w sumie wiadomości mnie przerażają.

89dzoana89 > 09-01-2011, 19:20

SPAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rosario > 09-01-2011, 19:36

no oczywiscie ze scam...

każda dziewczyna, która szuka rodziny na własną rękę dostaje co najmniej kilka takich wiadomości... niestety ;x
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia