• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair 2015

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• au pair 2015

• au pair 2015
  • Re: au pair 2015

pau.lina > 07-01-2015, 21:58

U mnie w nowym roku pojawiła się rodzinka z północnej Karoliny i byłam z nimi umówiona na rozmowę ale napisali mi, że zdecydowali się na przedłużenie o pół roku swojej obecnej au pair. 3 dzieci; dziewczynka 4 i chłopcy 6 i 7.

Poza tym na razie cisza ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że ruszy się coś bardziej już w tym styczniu.

Bardzo mi zależy na szybki wyjeździe. ; )

veesgap > 07-01-2015, 22:38

pau.lina napisał(a):U mnie w nowym roku pojawiła się rodzinka z północnej Karoliny i byłam z nimi umówiona na rozmowę ale napisali mi, że zdecydowali się na przedłużenie o pół roku swojej obecnej au pair. 3 dzieci; dziewczynka 4 i chłopcy 6 i 7.

Poza tym na razie cisza ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że ruszy się coś bardziej już w tym styczniu.

Bardzo mi zależy na szybki wyjeździe. ; )

Jesteś studentką czy zrobiłaś sobie gap year czy jak ? 

veesgap > 09-01-2015, 15:38

*upadate
    Już się nic nie dzieje. Wracam do punktu wyjścia..  :mellow:

keetchupp > 10-01-2015, 15:14

Wraz z nowym rokiem miałam już 2 rodzinki, jedna z Darien, CT, 4 dzieciaczków, a druga z Newton, MA, 2 chłopców, pierwsza rodzinka po tygodniu zeszła mi z profilu, a drugiej ja podziękowałam, także czekam dalej

22kinga10 > 10-01-2015, 19:49

ja wahałam się, wahalam, ale jestem zdecydowana chcę wyjechać we wrześniu, a papiery złożyć do połowy lutego, niestety robię jeszcze prawko... są tu tegoroczne maturzystki które planują wylot?

asdfghjkl > 11-01-2015, 15:43

Jestem maturzystką, planuję wyjazd. Nadaję się do konwersacji?

Ewentualny wyjazd planuję na przełomie maja/września. Jak na razie m<SIZE size="117"><s></s>am już otwarty room w APiA i czekam na match<e></e></SIZE>

crazyroad > 14-01-2015, 1:05

ja już wróciłam z Usa, dam małą rade jeśli nie czujecie się w opiece nad dziećmi,macie chłopaków czy wogule chcecie sprawdzić czy dacie rade wytrzymać w Usa cały rok i czy wam się wogule spodoba to może warto pomyśleć o camp counselor na 3miesiące na wakacje w trakcie studiów????,koszty są takie same z tą różnicą, że was miesięczny urlop, czyli zwiedzanie przez 30 dni może nastąpić po 2- 3 miesiącach, wiem, że na blogach każdy opisuje jak to wspaniale być au pair ale rzeczywistość wygląda inaczej(każdy pisze o przyjemnych rzeczach hehehhe), każdy ma inne piorytety, jedni jadą w celach turytycznych a drudzy do szkoły, mnie Usa nie zachwyciło i zapoźno dowiedziałam się, że można wyjechać np na camp a potem na rok do Kanady, au pair nie zawsze może wszystkim odpowiadać a warto zwiedzić Usa, mam koleżanke,która poszłą w rematch po miesiącu i mimo, że to ona pierwsza zgłosiła rodzine do rematch i dostała dobre referencje od tej rodziny to niestety nie znalazła innej (były rodziniki ale sam odrzuty) i wróciła po miesiącu więc wcale nie jest powiedzane,że masz być rok, nikt tego nie zagwarantuje

pau.lina > 18-01-2015, 22:01

veesgap napisał(a):Jesteś studentką czy zrobiłaś sobie gap year czy jak ? 
    Ja w październiku obroniłam się - licencjat. I od listopada czekam na mój perfect match! Dlatego chciałabym wyjechać jak najszybciej, bo jestem zdecydowana i nic mnie tu nie trzyma. Miałam rodzinkę z 4 dzieci ale podziękowałam a teraz mam na profilu hinduską rodzinę z dwójką dzieci - dwie dziewczynki (4 i 6). Nie odezwali się jeszcze więc zobaczymy jak to się dalej rozwinie. ; )

szokomokotoko > 19-01-2015, 0:04

crazyroad napisał(a):ja już wróciłam z Usa, dam małą rade jeśli nie czujecie się w opiece nad dziećmi,macie chłopaków czy wogule chcecie sprawdzić czy dacie rade wytrzymać w Usa cały rok i czy wam się wogule spodoba to może warto pomyśleć o camp counselor na 3miesiące na wakacje w trakcie studiów????,koszty są takie same z tą różnicą, że was miesięczny urlop, czyli zwiedzanie przez 30 dni może nastąpić po 2- 3 miesiącach, wiem, że na blogach każdy opisuje jak to wspaniale być au pair ale rzeczywistość wygląda inaczej(każdy pisze o przyjemnych rzeczach hehehhe), każdy ma inne piorytety, jedni jadą w celach turytycznych a drudzy do szkoły, mnie Usa nie zachwyciło i zapoźno dowiedziałam się, że można wyjechać np na camp a potem na rok do Kanady, au pair nie zawsze może wszystkim odpowiadać a warto zwiedzić Usa, mam koleżanke,która poszłą w rematch po miesiącu i mimo, że to ona pierwsza zgłosiła rodzine do rematch i dostała dobre referencje od tej rodziny to niestety nie znalazła innej (były rodziniki ale sam odrzuty) i wróciła po miesiącu więc wcale nie jest powiedzane,że masz być rok, nikt tego nie zagwarantuje
    po co płacić tyle samo za 3 miesiące praktycznie tej samej roboty 

labamba > 23-01-2015, 0:56

a ja raczej jednak nie jadę. Właśnie dzisiaj kupiłam bilet do Hiszpanii i wracam na 3 miesiące do mojej zeszłorocznej rodzinki i potem posiedzę trochę w Hiszpanii, potem Anglia i studia w Szkocji.. na Stany już mi nie starczy czasu w ciągu Gap Year, więc może kiedy indziej? ale wam życzę powodzenia z rodzinkami dziewczyny! :*
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia