-
-
Re: Oczekiwanie na rodzinke
sylvia > 29-10-2012, 1:06
Na blogu wspomniałam troszkę o nich.
A poza tym mam jakąś fobię, że póki nie wiem czegoś na 100% to wolę czekać z jakąkolwiek informacją aby nie zapeszyć..
Tak w skrócie:
Rodzina z Weston, MA. Boston bliziutko.
Dziewczyna 15 i chłopak 11 lat, tak na prawdę ich au pair robi za szofera.
Samochód do dyspozycji.
Potrzebowali kogoś od grudnia.
I pierwszy raz bardzo na prawdę super rozmawiało mi się z hostką. -
balbina > 29-10-2012, 10:18
aaa zapomniałam, widziałam coś na blogu rzeczywiście
Może to i dobrze, że nie pojechałaś. To nie jest taka duża różnica między Tobą a 15 latką.
Widocznie jeszcze nie to było Ci pisane.
Szukamy dalej!
Ja już mam pomysły na filmik, tylko gorzej z zaczęciem tego wszystkiego ;x -
sylvia > 29-10-2012, 12:39
Nie taka mała rożnica, całe 10 lat.
Poza tym mam siostrę w jej wieku- więc wiem co nieco o nastolatkach
Ale tak szukamy dalej, dzisiaj już mi przeszło, ale wczoraj kiepsko ze mną było. -
balbina > 30-10-2012, 13:28
a sorki, nie wiedziałam ile masz lat
no nie ma czym się dołować Sylwia! Głowa do góry, szukamy dalej : )
Gdzieś widziałam, że dziewczyna z prowork pisała ( kilka dni temu) że miała bardzo dużo rodzinek, może trzeba siągnąć do niej po radę : D -
Justi88 > 04-11-2012, 19:26
Hej wszystkim, ja mam konto od końca września w APiA, nie pamiętam kiedy miałam pierwszą rodzinę na profilu, ale ogółem to już trochę ich było, tyle że jestem trochę wybredna co do lokalizacji bo wymarzyłam sobie Nowy Jork... z drugiej strony wiem, że au pair jest tam bardzo popularne, a że jestem nakręcona na to miasto już od bardzo wielu lat to może warto poczekać, a z drugiej strony chciałabym wyjechać jak najszybciej bo mi się nie chce w Polsce siedzieć.
Miałam jedną ofertę od rodziny ze Stamford, godzinę drogi od NY, ale godziny pracy uniemożliwiały by mi częste bywanie tam, co najwyżej w weekendy. Miałam też ofertę z samego NY, więc byłam przeszczęśliwa, hostka zadała mi szereg pytań, na które odpowiedziałam myślę, że bardzo dobrze, ale było tam też pytanie czy mogłabym dla nich gotować, tzn dla niej i jej synka, bo to single mum, jako że i tak miałabym siedzieć z dzieckiem w domu, to powiedziałam że ok, tyle że jestem wegetarianką więc wolałabym surowego mięsa nie przygotowywać, i widziałam że to jej się nie spodobało... powiedziała że u nich się dużo je kurczaka i że ciężko jej będzie wybrać kogoś kto go niechętnie przygotuje, ale że wydaję się bardzo sympatyczna i że zadzwoni... nie zadzwoniła... może to i lepiej bo by były spięcia. Ale powiedzcie mi, z tego co wiem to do obowiązków au pair nie należy gotowanie, tylko przygotowywanie przekąsek dzieciom, no nie?
Mam zamiar aplikować jeszcze w CC żeby jakoś to wszystko przyspieszyć... -
californiadreaming > 05-11-2012, 20:51
[quote name="Justi88"] Ale powiedzcie mi, z tego co wiem to do obowiązków au pair nie należy gotowanie, tylko przygotowywanie przekąsek dzieciom, no nie? [/quote]
To zależy od hostów i od ciebie. Hości mają prawo wymagać, żeby au pair gotowała, a ty masz prawo się nie zgodzić na takie warunki. Najlepiej od razu takie rzeczy wyjaśnić, szczególnie jeśli to jest dla ciebie istotne. Jeśli ktoś wymaga, żeby au pair przygotowywała posiłki dzieciom, a ty jesteś w stanie się zgodzić tylko na przekąski, to dobrze by było upewnić się, czy mają na myśli gotowanie "from scratch", czy na przykład podgrzewanie mac & cheese albo podanie krakersów. -
dominika.pink > 07-02-2013, 1:01
Hej, odnawiam temat ;p
Czy jest ktoś kto czeka na rodzinke?
Ja mam nadzieję niedługo będę miała otwarty room, papiery leżą już w Londynie.
Ja jestem w APiA.
Ktoś też czeka? -
Majena > 07-02-2013, 2:12
Hejmnie pokój otworzyli tydzień temu, właśnie pojawiła się rodzinka na moim profilu z Silver Spring. Dwie dziewczynki, rok i trzy latka. Dostałam maila i teraz czekam na odpowiedź. Wydają się sympatyczni, ale nie zapeszam hehe. Nie ma reguły kto i kiedy znajdzie swoją Perfect Family Życzę powodzenia ! -
Majena > 07-02-2013, 2:13
aaaa za pomniałam też z APiA jestem -
roark > 07-02-2013, 2:19
Coraz więcej osób jest z APiAja też mam u nich profil