• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Bańka > 02-07-2013, 0:36

[quote name="carly15"]
    [quote name="Bańka"]
    [quote name="carly15"]Zmatchowałam z rodziną, a teraz jak mam wgląd do ich całej aplikacji zobaczyłam ,że są w standardowym programie Au Pair a nie w Extraordinarie jak ja :-( i nie wiem co teraz zrobić. Bo zależy mi być w tym programie, mam wykształcenie pedagogiczne, ponad 9 tyś godzin z dziecmi, byłam au pair juz dwa razy. Kurde no beznadziejnie.[/quote]

Kurcze, może oni nie mają takich kategorii. Tylko są w jednej. Zapytaj koordynatorki, albo napisz do nich maila. Nie ma co rezygnować z programu extraoridinare. Szkoda doświadczenia. Trzeba się cenić [/quote]

No dokładnie. Maja taka opcję. Bo kiedy teraz mam wgląd do ich aplikacji (beznadziejnie ze nie mozna miec wglądu od razu) maja do wybrania Standard. Educare, Extraordinarie i 2nd year. I oni maja zaznaczony standard. No kurde..... Nie wiedzialam ze bede miec na koncie rodziny z normalnego programu. Kilka rodzin mialam bo mi od razu pisali to ich odrzucałam. A Ci nic nie dali znać.Przeciez maja cala aplikacje do wglądu. To co nie umieją czytać?! Jak się przepiszą na mój program to pojade do nich jak nie to trudno...

Dalej się podłamałam. Mam duże doświadczenie i szkoda mi dodadtkowych pieniędzy, które na pewno by się przydały. Nie po to konczylam studia, opiekowalam się dzieciakami i byłam au pair wczesniej. Ma to isc na marne? no beznadzieja.[/quote]

Nawet nie wiedziałam, że oni też wybierają na początku program. hmmm to nieciekawie. Trzeba od razu pytać czy zdają sobie sprawę, że jesteśmy w tym programie ( i co za tym idzie, że będzie ich to więcej kosztować)

A mi dzisiaj pani z Kolorado napisała (5 minut przed umówioną godziną), że znaleźli kogoś dzień wcześniej, więc odwołują rozmowę. Ale co się nastresowałam- to moje.

Na pocieszenie na mój profil weszła kolejna rodzina, ale z Brooklinu.

carly15 > 02-07-2013, 1:07

Oj wierze Ci ze sie zestresowalas. Szkoda ze tak Ci napisali ale trudno.

O to fajnie,a co za rodzinka?tez mialam taka i byl match ale okazali sie beznadziejni i z nich zrezygnowalam.

A jak z ta mi nie wyjdzie to sie zalamie. Nie chce podstawowej opcji chyba ze juz w ostatecznosci. Pani z agencji mnie pytala czy w razie nieznalezienia rodziny z opcji extraordinarie zgodze sie na podst. To sie zgodzilam. Ale jak narazie to nie mam zamiaru.

Aj na dzisiaj to mam juz dosc, a tak sie cieszylam.

Jutro pogadam z babka z agencji ciekawe co powie.

juja > 02-07-2013, 12:19

:/ beznadzieja, skoro masz w profilu zaznaczone to powinni dać znać, że oni maja standard, tym bardziej że nie mozesz sprawdzic tego wczesniej;

masakra, że Ci dopiero godzine wczesniej napisali, nie zdaja chyba sobie sprawy, ze sie tak denerwujemy

Bańka > 02-07-2013, 13:22

curly- ja słyszałam na spotkaniu, że oni podczas procesu rekrutacji do programu zaznaczają "ramy" kosztów i zgadzają się na to i owo. Więc może mimo, że początkowo zaznaczyli program podstawowy, to znajdując dziewczynę z ExtraOridinaire dostosują się do Ciebie (do nas ). Jak się czegoś dowiesz, to napisz proszę na forum. Może niepotrzebnie się denerwujemy

juja- niestety ale co zrobić ....

juja > 02-07-2013, 13:29

ja to bym chciała, żeby ktokolwiek napisał, żeby się coś ruszyło ;x bo inaczej to się wykończe z tym czekaniem

juja > 02-07-2013, 13:47

Orientuje sie ktoś moze czy duzo jest w ogole takich rodzin w USA, które szukają au pair?

carly15 > 02-07-2013, 13:54

[quote name="Bańka"]curly- ja słyszałam na spotkaniu, że oni podczas procesu rekrutacji do programu zaznaczają "ramy" kosztów i zgadzają się na to i owo. Więc może mimo, że początkowo zaznaczyli program podstawowy, to znajdując dziewczynę z ExtraOridinaire dostosują się do Ciebie (do nas ). Jak się czegoś dowiesz, to napisz proszę na forum. Może niepotrzebnie się denerwujemy

juja- niestety ale co zrobić ....[/quote]

Ok napisze jak tylko sie dowiem cos. Jak narazie czekam na wiadomosc z agencji, bo rodzina troche niejednoznacznie mi odpisala wiec do konca nie jestem pewna czy sa czy nie. Mam nadzieje ze niepotrzebnie sie denerwuje.

Pani z agencji powiedziala ze czeka na odp z Londynu i ze jezeli nie sa w extraordinarie to zebym szukala dalej bo jednak sa to wieksze pieniadze i z moimi kwalifikacjami to warto szukac tej rodziny.

juja > 02-07-2013, 13:59

No pewnie, że lepiej poczekać tym bardziej, że masz takie doświadczenie

carly15 > 02-07-2013, 14:04

No chcialabym juz wiedziec jednak na czym stoje bo same wiecie ile kazda rozmowa z host rodzina nerwow kosztuje

Rodzina sie wydaje ok i mam nadzieje ze jednak wyjdzie z nimi.

Czekam na ta wiadomosc a nerwy szaleja. Chyba musze jakas melisse zaczac pic ;-)

juja > 02-07-2013, 14:25

Wiem, wiem. Czekanie jest najgorsze :/

Powodzenia w takim razie i daj znac
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia