-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
DominikaDomi > 30-06-2013, 13:46
napisz cos wiecej o nich. gdzie dokladnie mieszkaja? no i gratki! -
carly15 > 30-06-2013, 18:50
[quote name="DominikaDomi"]napisz cos wiecej o nich. gdzie dokladnie mieszkaja? no i gratki![/quote]
Wiec dokladnie mieszkaja w falls church, okolice Waszyngtonu. On jest oficerem w Navy ona pielegniarka w Navy. Przez ostatnie 4 lata mieszkali w Okinawie. Przed tygodniem wrocili do DC, kupili dom i auta i powoli przestawiaja sie na amerykanski styl zycia -
madz > 01-07-2013, 5:29
Hej kochani, melduję, że żyję, mam się bardzo dobrze, jezdziłam już samochodami i jest dobrze. Jutro pierwszy dzień sam na sam z chłopcami. -
Jarzebinka > 01-07-2013, 6:56
Byłam w Falls Church! Moja koleżanka chce tam studiowac. Całkiem fajna mieścinka i nawet metro z tego co wiem tam jest do DC. Chociaż jak jechałam tam samochodem, to wydawało się baaaaardzo daleko! -
carly15 > 01-07-2013, 17:21
[quote name="Jarzebinka"]Byłam w Falls Church! Moja koleżanka chce tam studiowac. Całkiem fajna mieścinka i nawet metro z tego co wiem tam jest do DC. Chociaż jak jechałam tam samochodem, to wydawało się baaaaardzo daleko![/quote]
Tak z czego wiem to jest tam metro. Mysle ze bedzie ok. Nie jest tal daleko od Dc sprawdzalam na mapie.
A Ty jak? Co z rematchem? Jestes juz u nowej rodziny? Czekamy na info! -
Bańka > 01-07-2013, 17:29
Dzisiaj mam rozmowę na skype z rodzinąDługo trwały Wasze pierwsze rozmowy? Sama nie wiem czego się spodziewać.... -
juja > 01-07-2013, 20:26
Moje pierwsze rozmowy w zeszlym roku trwały ok godziny, ale to zalezy jak Ci sie bedzie rozmawiac z rodzinką, powodzenia -
carly15 > 01-07-2013, 22:01
Zmatchowałam z rodziną, a teraz jak mam wgląd do ich całej aplikacji zobaczyłam ,że są w standardowym programie Au Pair a nie w Extraordinarie jak ja :-( i nie wiem co teraz zrobić. Bo zależy mi być w tym programie, mam wykształcenie pedagogiczne, ponad 9 tyś godzin z dziecmi, byłam au pair juz dwa razy. Kurde no beznadziejnie. -
Bańka > 01-07-2013, 22:11
[quote name="carly15"]Zmatchowałam z rodziną, a teraz jak mam wgląd do ich całej aplikacji zobaczyłam ,że są w standardowym programie Au Pair a nie w Extraordinarie jak ja :-( i nie wiem co teraz zrobić. Bo zależy mi być w tym programie, mam wykształcenie pedagogiczne, ponad 9 tyś godzin z dziecmi, byłam au pair juz dwa razy. Kurde no beznadziejnie.[/quote]
Kurcze, może oni nie mają takich kategorii. Tylko są w jednej. Zapytaj koordynatorki, albo napisz do nich maila. Nie ma co rezygnować z programu extraoridinare. Szkoda doświadczenia. Trzeba się cenić -
carly15 > 01-07-2013, 22:16
[quote name="Bańka"]
[quote name="carly15"]Zmatchowałam z rodziną, a teraz jak mam wgląd do ich całej aplikacji zobaczyłam ,że są w standardowym programie Au Pair a nie w Extraordinarie jak ja :-( i nie wiem co teraz zrobić. Bo zależy mi być w tym programie, mam wykształcenie pedagogiczne, ponad 9 tyś godzin z dziecmi, byłam au pair juz dwa razy. Kurde no beznadziejnie.[/quote]
Kurcze, może oni nie mają takich kategorii. Tylko są w jednej. Zapytaj koordynatorki, albo napisz do nich maila. Nie ma co rezygnować z programu extraoridinare. Szkoda doświadczenia. Trzeba się cenić[/quote]
No dokładnie. Maja taka opcję. Bo kiedy teraz mam wgląd do ich aplikacji (beznadziejnie ze nie mozna miec wglądu od razu) maja do wybrania Standard. Educare, Extraordinarie i 2nd year. I oni maja zaznaczony standard. No kurde..... Nie wiedzialam ze bede miec na koncie rodziny z normalnego programu. Kilka rodzin mialam bo mi od razu pisali to ich odrzucałam. A Ci nic nie dali znać.Przeciez maja cala aplikacje do wglądu. To co nie umieją czytać?! Jak się przepiszą na mój program to pojade do nich jak nie to trudno...
Dalej się podłamałam. Mam duże doświadczenie i szkoda mi dodadtkowych pieniędzy, które na pewno by się przydały. Nie po to konczylam studia, opiekowalam się dzieciakami i byłam au pair wczesniej. Ma to isc na marne? no beznadzieja.