-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
DaisyyUSA > 25-06-2013, 22:55
Dawno mnie tu nie było, pamietam jak kiedyś wszystko wiedziałam a teraz jak przyszło co do czego to nie pamiętam nic .
Więc POTRZEBUJE POMOCY ;<
Co zrobić jak lekarz powiedzial ze nie wypełni mi dokumentów po angielsku bo nie umie ?
I czy wszystkie daty szczepień są potrzebne ?
O co pytają na interview ? I jak długo trwa taka rozmowa ? Bo jutro właśnie mnie to czeka i jestem już kompletnie zestresowana .
Pozdrawiaaam . -
merti > 25-06-2013, 23:57
Kłócić się lub zmienić lekarza. Spytaj Izy z Gawo o radę, może zadzwoni tam czy cos?
Chyba wszystkie
Pytania na interviiew masz na blogu 2aupair.blogspot.com
Trwa koło 30 min, a moze i krócej bo teraz tylko do jednej agencji
I bierz APC jak coś, bo o niebo lepsze niż IE !
Jak masz jakies pytania to śmiało pisz do mnie na fb, chętnie pomogę ze wszystkimNa blogu mam podany -
DaisyyUSA > 26-06-2013, 0:18
Mnie pakują do APC i IE bo w IE duży tłok ;D
Do Gawo jutro podajde ale ciężko to widze, mam czas tylko do piątku.. ;< -
merti > 26-06-2013, 11:20
Do dwóch agencji? :O slyszalam , ze juz tego nie robiąno ale lepiej dla ciebie! -
juja > 26-06-2013, 11:51
Mi tez Iza mówiła, że teraz tylko wybiera się jedną agencję, ale pewnie, że lepiej do dwóch zawsze większe pole manewru. Chociaż ja w zeszłym roku byłam w 2 agencjach i z IE nikt sie do mnie nie odezwał, wszyscy z APC, więc jeżeli to też polecam APC.
Z lekarzem też miałam problem, ostatecznie zadzwoniłam i przyszedł prywatnie, bo tak mówiono mi, że NFZ tego nie pokrywa ;/ a wystarczyło tylko przecież podbić pieczątke. W tym roku poszłam do tego samego lekarza z tym, że juz do przychodni, kazał mi wszystko przepisać nawet nie pytał się jak się czuje, podbił tylko i podpisał i po sprawie. Szczepienia powinna Ci wypisać pielęgniarka, ale z nimi to też różnie ;/ -
freckled > 26-06-2013, 14:55
Daisy tylko pozazdrościć, że możesz być w dwóch agencjach. Ja chwilowo jestem w dwóch i takie zamieszanie się przez to zrobiło, że szkoda gadać:p
Dziewczyny macie może jakieś pomysły na nietypowe pytania, które mogłabym zadać rodzinie? Jestem po rozmowie z super hostami, którzy właściwie już powiedzieli mi wszystko, co mnie interesowało na skype, a nawet duużo więcej:d Ale prosili o maila z najgłupszymi, najbardziej dziwnymi pytaniami jakie mi przychodzą do głowy:d Przewertowałam forum, blogi i szczerze mówiąc sama nie wiem co jeszcze wymyślić:p Pomóżcie proszę -
DaisyyUSA > 26-06-2013, 17:03
Byłam dziś w Gawo na interwiev, poszło lepiej niż myślałam, ;D
Co do lekarza, to okazało się, że wystarczy przynieść polską wersje a biuro przetłumaczy
No i jednak nie wsadzają mnie do dwóch tylko do APC z czego się w sumie ciesze.
Jeszcze tylko dokonczyć referencje i międzynarodowe prawko, zdjęcia i film a od poniedziałku podobno mam być już aktywna na au pair room'ie ;d
CORAZ BLIŻEJ CELU <3 -
juja > 26-06-2013, 17:18
od poniedziałku? o.O
to nie wiem jak one to chcą zrobić, skoro ja czekam na otwarcie roomu od ponad tygodnia, dokladnie od 17.06 ;/ pisalam to powiedziały, że bardzo dużo jest dziewczyn i, że mają nadzieję, że do końca tego tygodnia, ale nie na pewno . -
DaisyyUSA > 26-06-2013, 19:06
Hmm, no powiedzieli mi, że do piątku musze donieść wszystkie dokumenty bo rusza mój room. Też nie sądze aby stało się to tak szybko no ale zobaczymy.
A w IE podobno straszny ruch . -
juja > 26-06-2013, 19:15
Nie no jeżeli Ci ruszy w poniedziałek to supertylko się cieszyć, bo mnie to czekanie już męczy, a to dopiero początek