• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Jarzebinka > 21-06-2013, 2:33

[quote name="Karlajna"]Jak tam czytam te posty to troszkę mnie pocieszyłyście że wiek to idzie na plus. Mam 25 lat skończyłam studia inzynierskie i jestem w trakcie składania aplikacji. Obawiam się troszkę że przez mój angielski nie znajdę rodziny albo się nie dogadam :/

Co prawda pracowałam w Londynie przez 3 miesiące w hotelu na wakacje jakiś czas temu i bez większych problemów sobie poradziłam ale USA to nie europa. Mam nadzieję że zaakcpetują moja aplikacje i znajdę jakąś fajną rodzinkę[/quote]

Nie masz czym się przejmować. Na szkoleniu były nas 4 polki. I jedna z nas mówiła po angielsku.. hmm.. ona nie mówiła. wszystko w bezokolicznikach, słownictwo bliskie ZERO. Rodzinę znalazła w ciagu 2 tygodni i uwaga teraz.... z NAS 4 (które miały milion razy lepszy angielski) trafiła na NAJLEPSZĄ rodzinę!!

Karlajna > 21-06-2013, 8:49

Dzięki pocieszyłaś mnie Mam nadzieje że do końca sierpnia znajdę jakąś fajną rodzinkę i wyjdę bo już mam dość naszego pięknego kraju. A Ty kiedy wylatujesz?

carly15 > 23-06-2013, 21:45

Czy da się sprawdzić jakoś czy rodzina szuka au pair czy jest w rematchu?

Jarzebinka > 24-06-2013, 7:07

Ja już jestem w USA

Pewnie pisz do agencji, nic Ci nie zaszkodzi

carly15 > 24-06-2013, 11:59

Jarzebinka jak tam rematch? jestes teraz w Philadelphi?

Pisz nam tu szybko co sie stalo!!

Jarzebinka > 25-06-2013, 5:33

Nienie, jechałam tylko przez Philly, bo byłam w NJ na jeden dzień. U mnie nic sie nie zmienia, siedze na rematchu, czekam na zbawienie i znalezienie rodizny. Z tym rematchem to jenak wcale nie tak prosto. Ale mieszkam sobie u moje starej rodzinki, mam z nimi dobry kontakt. A dziś się spaliłam Marylandzkim słoncem na basenie i cierpię ;<

carly15 > 25-06-2013, 16:45

A bo myslalam ze juz mzoe znalazlas host rodzinę. To kurcze dosc długo jestes w tym rematchu...

A ja mialam juz miec swoj perfect match z Brooklynu, a rodzina okazała się beznadziejna.

Kazała mi podjąc decyzje hostka do dzisiaj, zabiegała o mnie, że jej bardzo na czasie zależy

Zadzwonila do mnie dzisiaj ran,o jak jej napisalam maila ze na nich sie decyduje i już mielismy offical match na stronie apia, powiedziała ze mlody 11 lat chce ze mna gadac na skype to ok gadalismy i smialismy sie i spoko wydawalo sie. Powiedziala ze jezeli nie lubie duzo gadac to ta rodzina nie dla mnie. Ale powiedzialam ze lubie i wogle spoko weseli byłi. Mlody duzo opowiadał pokazywał mi pokoj itd.

Rozlaczylismy sie i hostka napisala mi maila zebym jeszcze tamtej rodzinie innej (rodzina z DC)nie odmawiala bo oni maja watpliwosci... Masakra ona jakas niezrownowazona psychicznie tu chce matchowac od razu a tu nagle ze nie wie, ma watpliwości itd... To jej napisalam maila ze nie jestemy dobrym matchem i zeby wzieli inna dziewczyne, bo jednak nie pasujemy do siebie.

Więc to by było na tyle, Troche sie podłamałam, ale może jakoś to będzie :-(

Tak marzył mi sie NY...

juja > 25-06-2013, 17:08

Carly15: Z drugiej strony dobrze, że teraz tak wyszło, a nie jakbyś pojechała i by sie okazała, ze jest nie wporządku, bo z tego co piszesz to jest. No bo kto normalny najpierw sie decyduje chce juz jak najszybciej naciska i niewiadomo co, a nagle po chwili, że ma wątpliwości. Uważam, że dobrze że zrezygnowałaś z nich, a super rodzina sie na pewno już niedługo znajdzie. Ja też czekam i mam nadzieję, że pójdzie wszystko szybko

juja > 25-06-2013, 17:10

oj niedoczytałam, że masz już tez na oku rodzinkę z DC. Może jednak oni okażą się super fajni czy czekasz na innych ?

carly15 > 25-06-2013, 17:43

Zobaczymy sama nie wiem

Po dzisiejszym dniu mam dosc

Wlasnie ciesze sie ze przejrzalam na oczy i z nich zrezygnowalam bo nie wiadomo jakie cyrki na miejscu by byly.

Im przede wszystkim na kucharce i sprzataczce zalezalo bo nawet dzieci sie pytaly co lubie gotowac?:/

No ale nie wazne minelo
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia