-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
balbina > 24-11-2011, 0:38
Oo ja też byłam kiedyś na spotkaniu z CC 0 jeśli to masz na myśli, bardzo fajnie to przebiegło i w ogóle zachwycona jestem przed samym wylotem poszłabym jeszcze raz posłuchać tych fascynujących historiii nie zapomnieć najważniejszych rzeczy
Widzę, że coraz więcej osób się ujawnia, które boją się podróży
No to wyjdzie tak, że pojedziemy wszystkie razem w jednym terminie :d
Mam nadzieję, że każda znajdzie sobie towarzyszką do samolotu -
Dagmara > 24-11-2011, 20:20
Witam Was Dziewczątka
U mnie postęp, złożyłam wniosek o międzynarodowe prawko, w następny czwartek do odbioru
Co do tej wizy to aż tak dużej rodziny nie mam, ale mam ogromnego pecha czasem ;p
O rozmowę się nie martwcie. Jeżeli uważacie, że się potraficie dogadać to tak będzie, nie ma innej opcji. Przecież nie pisałybyście się na roczny wyjazd z zerową wiedząA tak w ogóle - przecież jednym z założeń programu jest nauka języka, nie musimy być na poziomie CPE. Jak już jestem przy kursach; wiecie jaki chciałybyście robić? Chodzi mi o typ - coś w stronę biznesu, sztuki czy języków? Ja jeżeli będę miała możliwość biorę hiszpański, bo uczę się go również tutaj. Oprócz tego FCE mnie kusi bardzo mocno ;> Poczekamy, zobaczymy. Na razie stękam nad zdjęciami z dziećmi, a raczej ich brakiem -
MaDziulka > 24-11-2011, 22:32
kiedy wylatujesz ze juz tak powazne kroki poczynilas?? -
gatta > 24-11-2011, 22:35
[quote name="bueno"] Na razie stękam nad zdjęciami z dziećmi, a raczej ich brakiem[/quote]
Jako że mi brakowało ŁADNYCH zdjęć z dziećmi, to zaprosiłam dzieciaki mieszkające obok mnie i pode mną na ciastkai zrobiliśmy sobie sesję fotograficzną. Właściciele nieletnich zostali oczywiście uprzedzeni, że fotki wykorzystam do niecnych zamiarów :wink: -
MaDziulka > 24-11-2011, 22:39
dobrze że uprzedziłaś rodzicowja też nie mam jako takich fotek ale mysle ze do lutego cos napstrykam -
Dagmara > 24-11-2011, 22:48
Wylatuję w sierpniu, ale korzystam z promocji i mam 2 tygodnie na wypełnienie dokumentów. Czasu bardzo dużo, ale to na plus akurat. Mam jeszcze kupę planów na przyszły rok, więc nie chcę odkładać tego na ostatnią chwilę -
MaDziulka > 24-11-2011, 22:49
a z jakiego biura planujesz wylot? -
Dagmara > 24-11-2011, 22:55
Gawo, gdzieś już wspominałam. Początkowo miało być CC, ale jako osoba ucząca się jestem zdana na łaskę rodziców, których nie chcę naciągać na taaaakie kosztyOba biura są chwalone, więc jak dla mnie była to tylko kwestia pieniędzy -
MaDziulka > 24-11-2011, 22:58
ja jak narazie wybrałam CC ale zobaczymyteż jestem osobą uczacą sie,ale dodatkowo pracuje wiec moge zaszalec -
balbina > 25-11-2011, 1:41
[quote name="bueno"]Witam Was Dziewczątka
U mnie postęp, złożyłam wniosek o międzynarodowe prawko, w następny czwartek do odbioru
Co do tej wizy to aż tak dużej rodziny nie mam, ale mam ogromnego pecha czasem ;p
O rozmowę się nie martwcie. Jeżeli uważacie, że się potraficie dogadać to tak będzie, nie ma innej opcji. Przecież nie pisałybyście się na roczny wyjazd z zerową wiedząA tak w ogóle - przecież jednym z założeń programu jest nauka języka, nie musimy być na poziomie CPE. Jak już jestem przy kursach; wiecie jaki chciałybyście robić? Chodzi mi o typ - coś w stronę biznesu, sztuki czy języków? Ja jeżeli będę miała możliwość biorę hiszpański, bo uczę się go również tutaj. Oprócz tego FCE mnie kusi bardzo mocno ;> Poczekamy, zobaczymy. Na razie stękam nad zdjęciami z dziećmi, a raczej ich brakiem [/quote]
Widzę, że przygotowania pełną para idą!
SuperNie w sumie ja tak angielskim sie nie przejmuję, uważam że umiem się dogadac - no ale malo czytalam, ale poczytalam sobie kilka artykulow w necie i juz spoko, jak sie dlugo czegos nie uzywa to sie zapomina bo ja duzo rozmawiam a nie czytam - tym bardziej na glos
No ta promocja jest super, więc mam nadzieję, że skompletujesz wszelkie dokumenty!
Trzymam kciuki