• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Ostrzeżenia przed rodzinkami

• Ostrzeżenia przed rodzinkami
  • Re: Ostrzeżenia przed rodzinkami

hellomaurice > 14-09-2011, 23:09

Ja się dziwię, że skoro była taka samotna i nieszczęśliwa nie wolała się z tobą zaprzyjaźnić, zamiast się wyzłośliwiać... niektórych ludzi nigdy nie zrozumiem

margarita86poland > 17-09-2011, 23:28

W sumie to wiem że za naiwność, łatwowierność się płaci.

Może zrobiło na niej złe wrażenie że nie przyjechałam autokarem.

Mój tata jechał tirem do Paryża więc się zabrałam bo akurat miał prawie po dogrodzę - przyjechałam wieczorem i byłam po cały dniu jazdy zmęczona i nie zbyt ,,świeża"(gorączka 30stopni).

Ale to w sumie drobiazg. Zależało tej Pani na czasie aby była jak najszybciej. Należę do studenckiego zrzeszenia podróżników, więc nie zastanawiałam się długo jak dojechać wiedząc że nikt nie pokryje wcale nie małych kosztów mojego dojazdu.

Glenda > 18-09-2011, 6:41

A szuka jeszcze opiekunki? Ma swój profil na au-pair world? Bo może warto napisać do au-pair world i ostrzec, że taka idiotka szuka opiekunki i podać wyżej wymienione szczegóły...

Majkaa > 04-10-2011, 12:28

Ja tez ostrzegam Hulya Gellegher.!!

Nie jedzcie pod zadnym pozorem. Na poczatku jest kochana dzieci tez, pozniej masakra.

Musisz byc na jej kazde zawolanie. Zero wolnego, dostajesz kieszonkowe kup cos dzieciom.!! Nie jedzcie !!!

Katinkaaa > 12-12-2011, 19:08

Ostrzegam wszystkich przed Nathalie i Colin Fricker z Mere Wiltshire, UK. Wróciłam tydzień temu, spedziłam tam 3 tygodnie. Generalnie straciłam wszystkie oszczędności i czas jadąc tam. Hostka okłamała mnie od samego początku jeszcze przed przyjazdem, nie wspominając, że miała przede mną również aupair z Polski, która wyjechała jak ja po niecałym miesiacu. Obiecywała 35 godzin pracy w tygodniu a w praktyce było ich dwa razy wiecej. Pracowałam od 7 rano do 7 - 8 wieczorem. Do moich obowiazków nie należała tylko opieka nad dziecmi, ale również sprzątanie a także : ścielenie łóżek i zmiany pościeli w sypialni rodziców, składanie ich ubrań i bielizny itp. Nie wspomniała również, że ma stwardnienie rozsiane a jedno z dzieci podejrzenia autyzmu przez co w wieku 5 lat trzeba mu pomagac w jedzeniu i ubieraniu sie. Ta kobieta ma coś z głową więc wszystkich ostrzegam żeby tam nie jechać. Wydziela jedzenie z lodowki dla Ciebie. Pozwala Ci jeść tylko niektóre produkty, o wszystko co wezmiesz musisz sie pytać bez wzgledu na to czy jest to banan czy kawałek chleba. Jeśli gotuje to zawsze tak żeby dla Ciebie nie zostało bo przecież " nie chce być niemiła, ale chyba nie obrazisz sie jesli zostanie więcej dla mojego męża albo zamrożę sobie na później". Pozwala jeść tylko 3 razy dziennie śniadanie o 9, lunch o 13 i kolację o 20. Można paść z głodu. Generalnie jest to upokażające bo przecież wiadomo, że jedzenie dodatkowej osoby w twoim domu kosztuje. Jesli Cie nie stac to nie sprowadzaj dziewczyny z drugiego konca swiata zeby jej wypominac ze wszystko jest drogie no i ze przeciez oni duzo nie zarabiaja. Pieniadze nie wypłaca w tygodniówkach jak się umawiała tylko na koniec miesiąca i to z wielkim problemem, bo ona nigdy nie ma gotówki tylko wymusza na tobie założenie konta bo chce przelewy robić.Ma obsesję na punkcie sprzatania i czystosci, a ze nie pracuje tylko siedzi w domu to patrzy Ci na rece i wszystko kontroluje. Ciagle zwraca uwage, ze cos robisz nie tak, wszedzie jest brudno, wszedzie sa bakterie, rece trzeba myc 100 razy dziennie itd. Przeszkadza jej nawet sposób w jaki smarujesz masło, bo robisz w nim dziurę. A jeśli nie wyjmiesz jej kubka na herbatę z szafki przed śniadaniem to ci powie, że już Ci się chyba nie chce pracować i może ci za ten dzień nie zapłacić. Uwierzcie mi mam 27 lat i troche juz w swoim zyciu sie nasprzatałam i napracowałam, ale czegos takiego to nigdzie nie widziałam. Krótko mowiąc NIE POLECAM. No chyba, że ktoś chce się przelecieć, zestresować, schudnąć 3 kg w 3 tygodnie, wydać swoje oszczedności i obniżyć swoją samoocenę do zera.

bossowsky > 12-12-2011, 20:30

masakraaa.....

adziszkowa > 13-12-2011, 12:55

BRAK SLOW skad sie biora takie osoby w programie :OOO

KajaWroc > 13-12-2011, 14:54

a to suka !

petersa > 13-12-2011, 17:42

absolutnie bym sobie darowala rodzine z polskimi korzeniami!! nawet, jak bedziesz tylko w pieciu procentach cos rozumiec, to bedziesz sie przecie szybciej uczyc!! po kilku tygodniach zaczniesz wiecej lapac a po miesiacach nawet nie zauwazysz, ze zaczynasz myslec po angielsku a mowic bez zadnych ograniczen!

chorągiewka > 14-12-2011, 10:39

co sadzicie o tym liscie? jak dla mnie to jakies podejrzane, zwlaszcza z tym parkiem...

Hello

We have received your message and we are glad that you could write us.

I have received your application and we hope that our communication

would be a fruitful one. We decided to disable our profile on

http://xxx.com since we found your profile.

You are expected to work on weekdays(Monday-Friday)Excluding Saturday

and Sunday which you will use for your leisure and visiting of

recreation parks

We don't have overtime as you will be paid an allowance of 700GBP monthly

and 200GBP every second week of every month

You working hour will be 30hrs per week

Your main duty is to take care of our adorable son and treat him as if

he was your own brother

We shall be undertaking the costs of your Flight Ticket and travel

documents. Accommodation and feeding shall be provided by us. All

these details and other information about our contract offer shall be

sent to you in the approved contract letter once I receive it from the

Home Office Authorities

I have filed the necessary inquiries on how to go about employing you

from the Home Office here and I shall be sending you the information

once I receive hence wait for update and travel guidance/instructions

so that you do not make any mistake.

My wife sends her regards and we hope our e mail finds you in good health.

Cheers and write us soon.

Mr.Richard
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia