• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

faris > 20-06-2007, 12:06

No, chałwa jest mega słooooooodka, ja się zatykam po kilku kęsach, a jak tam idzie z tym obcokrajowcom ?

oliwka911gt > 20-06-2007, 16:56

[quote name="Grizzly"]pierwszy tydzień będę z ich obecn? operk? więc jej też by wypadało co? kupić.. tylko, że ja nie mam pojęcia co! o_O

Nawet jej nie znam ani nie widziałam zdięć a ma ok 22 lat, może więcej..

[/quote]

a o tym to pierwszes lysze 8O :roll:

moi uwielbiaja cukierki kopiko, az zdiwona bylam ze tego w ameryce nie znaja, bo zawsze jakis wynalazek sie znajdzie, po ziemniakach w proszku, chlebie bez skorki i jajach w plynie nic mnie nie zdziwi :roll: :lol:

black_rose1706 > 20-06-2007, 19:11

Hej

Sluchajcie a ile kasy ogolnie wydalyscie na prezenty dla hostow i dzieciakow? Bo ja tak mysle ile poswiecic i glupia jestem bo naprawde nie wiem. Widzialam przesliczny album o Polsce tylko drogi...ale mowie wam papier, obrazki i wszystko pierwsza klasa. KOsztuje 118zl, wydaje mi sie ze moi hosci byliby warci tego albumu ale nie wiem czy to nie za duzo :/

Grizzly > 20-06-2007, 23:52

A w ch.uj wydalam

48zl- farbki witrazowe- niby sie podobaja ale zobaczymy czy sie tym ebdziemy bawic jutro

26- domino 3d z kubusiem puchatkiem, hostce sie podoba, malej tez

35zl- album o Polsce po ang. hostka byla zachwycona, ogladala przy mnie i nie rzucila w kat tak jak myslalam ze zrobi..

19zl- czekoladki dla operki.

to sie nazbieralo.. o_O

Ninka Jones > 20-06-2007, 23:54

i jak sie podoba jak narazie?

black_rose1706 > 20-06-2007, 23:58

Kurde to mimo wszystko mnie by wiecej wyszlo bo sam album 118zl :/ Hmm..glupia jestem bo ja nie lubie kupowac badziewia a reszte albumow za takie uwazalam...mimo ze nie wiem czy beda fajni to nie umiem kupic byle czego...Czemu ja musze taka byc no!

idril > 21-06-2007, 11:31

jak myslicie z tym albumem o Polsce czy w moim wypadku o Suwalszczyznie mozna tak dawc dla obojgo hostow. tzn taki wspolny prezent czy trzeba/wypada oddzielnie?

poza tym co mozna kupic dla 7-letniego cholpca?

mam rodzonego brata w jego wieku ktory interesuje sie niestety wylacznie grami komputerowymi a nic takiego dla tego chlopca nie kupie bo po pierwsze drogie to po drugie nie wiem co on lubie a i najwazniejsze moze w ogole nie lubi grac na kompie [jaaasne... ale zawsze taka mozliwosc jest]

dla dziewczynki to kupie [sciagnelam!] farby do okien i jakies cos moze ladnego na wlosy [ma lokie blad krecone jak aniolek doslownie!]

a dla chlopca tego 5-letniego to puzzle z kubusiem puchatkiem kupie... juz wypatrzylam takie ladne!

no i kupe slodyczy: chalwe, torcik wedlowski i te krowki

Grizzly > 21-06-2007, 15:21

Moj album nei jest badziewny! ; P

Byky takie ogromne po 130zl, wymiary wieksze niz a4 ale po co takie cos wiesc jak to wazy pare kg, ja mam po angielsku, w twardej okladce i twardych stronach, pelno slicznych zdiec z PL, kazde wojewodztwo po kolei, i jest bardzo ladny Hostka byla zachwycona, dzieci byly troche

"OCO KAMAN" z prezentami, ejszcze sie nimi nie bawily ale im sie podobaja

Wystarczy ejden wspolny prezent dla hostow, po co dwa osobne..

Louhans > 21-06-2007, 15:51

Moim zdaniem to wydawac kupe forsy na rodizne ktorej nie znamy jets pzresada. Lepiej poznac rodizne, pojedziesz na wakacje do Polski i wteyd mozesz sie wykosztowywac, a wyobraz sobie, z eteraz wydasz 200 zl i wiecej na prezenty a po tygodniu bedziesz chciala uciekac od rodzinki z krzykiem???

Jak bylam au-pair we francji to tak wlasnie niestety zrobilam, wykosztowalam sie na prezenty, pojechalam jako summer i licyzlam dni do konca mojej katorgi, bo jakos nie widizalam sensu zmiany rodizny jesli planoalam byc tam tylko 3 miesiace.

Do angielskiej jak jechalam to juz sie nie wyglupialam i moja kategoria prezentowa byly koszty. Kubek po 5 zl, to samo zabawki 10 i 15 zl oraz czekoladki do 40 zl (michalki i chalwa).

Poniewaz rodiznka jest fajna, to na swieta dostali ladny album po Polsce bo w sieprniu jada, a dzieciaki gry, ciuszki (no bo z nimi jestem i wie co potrzebuja i co lubia) oraz polska wodke i advocata i oczywiscie zawsze michalki i chalwa, z ktorej pozeraniem nie maja problemow, bo w mojej rodiznie milosnicy slodkosci sami, potrafia chalwe taka pol kilo w jedna noc opchnac (sami dorosli, ze nie wspomne o dzieciach) )

faris > 21-06-2007, 17:00

[quote name="Louhans"]Moim zdaniem to wydawac kupe forsy na rodizne ktorej nie znamy jets pzresada[/quote]

Ale tu raczej nie chodzi o jakie? strasznie niewiadomo jakie drogie prezenty, tylko bardziej upominek...

Nie wiem jak jest u innych, ale jak np. jadę do koleżanki na tydzień czy co? to ZAWSZE biorę jaki? prezent - wła?nie typu czekoladki, czekolada albo co?, bo jako? mam wpojone od małego, że jak się idzie w go?ci, to należy co? dać...

I nie raz jak kto? do mnie przychodzi to również dostaję jakis upominek...

I uważam, że tak samo jest z tymi host rodzinkami - co można dać obcej osobie, z obcego kraju ? Co? typowo polskiego, a co niby jest bardziej polskiego jak nie ksi?żka/album o Polsce , czy typowe polskie słodycze...

No, ale to moje zdanie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia