• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza USA aktualności

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• Wiza USA aktualności

• Wiza USA aktualności
  • Re: Wiza USA aktualności

kamysia > 09-07-2009, 17:28

.

kamysia > 09-07-2009, 17:28

.

Przemo > 09-07-2009, 19:37

wiesz to jest tak, że teraz może lecieć w dół, ale jak już tam będziemy to ma być $1 = 5PLN :mrgreen: Boże wtedy to bym sobie niezły samochód kupił hehehe

kamildzianka > 09-07-2009, 20:20

Taaa, marzenia scietej glowy... Podobno to jest najwiekszy kryzys od resesji w latach 20-tych. Dolar bedzie szedl w dol; prognozy sa takie, ze dopiero za 4 lata moze sytuacja sie ustabilizuje, ceny domow w koncu stana w miejscu, dolar w koncu stanie. Ale Ameryka traci juz swoj prestiz. Dolar sie podniosl w czasie wyborow na prezydenta, teraz powoli leci w dol.

PawelAuPair > 09-07-2009, 21:01

Często zaglądam na stronkę ambasady, więc wrzuciłem wysokość aktualnej opłaty.

A z tym dolarem to różnie bywa. Nie da się przewidzieć jaki będzie kurs. Teraz widzę tendencję spadkową więc myślę, że jest szansa aby w sierpniu kurs oscylował w granicach 3 zł.

Przed wyjazdem chcę aby kurs był jak najniższy - wiadomo - taniej kupię walutę. Natomiast po wyjeździe niech się dzieje co chce.

kamysia > 13-07-2009, 13:05

.

polishaction > 19-07-2009, 2:54

Polska była bliska spełnienia warunków włączenia do programu ruchu bezwizowego z USA, ale od lipca próg odmów wizowych ma zostać obniżony do 3%. Oznacza to, że praktycznie Polacy nie będą już mieli szans na zniesienie wizy do USA. Jedyną szansą pozostaje masowa akcja Polonii.

edytakrotoszyn > 06-08-2009, 23:39

wiecie ile to wszystko trwa? ja lece 31 sierpnia, dzisiaj jest juz 6 prawie 7. kolo sordy (12 sierpnia) dostane dopiero dokumenty wizowe i bede dzwonic umawiac sie na rozmowe. wezme najblizszy termin, niech by to byl ok 14-17. Ile potem czeka sie na wize? przeciez 31 juz wylatuje. czy dam rade?

kamildzianka > 06-08-2009, 23:44

Dasz rade, ja jechalam po wize 13 wrzesnia w piatek, a lecialam 27 wrzesnia w poniedzialek. Trzy dni i jest wiza.

To ty znalazlas rodzinke? A czy to nie ty skarzylas sie niedawno, ze nie masz zadnych ofert? Znalazlas cos w koncu? Dokad lecisz?

dominikan@ > 07-08-2009, 0:06

Zdecydowanie dasz rade.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia