• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair 2015

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• au pair 2015

• au pair 2015
  • Re: au pair 2015

labamba > 20-12-2014, 17:57

4 dzieci? jeszcze mi powiedz, że wszystkie małe

ja najbardziej bym chciała 1 albo 2, a 3 tylko jeśli jedno z dzieci będzie już duże a wy?

veesgap > 21-12-2014, 15:02

Nie no miały między 8 a 4 lata. Ale i tak juz zeszli z profilu, 

labamba > 21-12-2014, 21:30

a właściwie kiedy chciałabyś wyjechać? z tego co widziałam jesteś w GAWO: jak Ci się podoba? 

ja wybrałam Au Pair in America i właśnie wczoraj zaczęłam zbierać dokumenty. Czas zdać w końcu to prawko, iść do lekarza i zebrać referencje. Mam nadzieję, że do lutego uda mi się wszystko skończyć, bo już się nie mogę doczekać  

veesgap > 24-12-2014, 0:49

labamba napisał(a):a właściwie kiedy chciałabyś wyjechać? z tego co widziałam jesteś w GAWO: jak Ci się podoba? 

ja wybrałam Au Pair in America i właśnie wczoraj zaczęłam zbierać dokumenty. Czas zdać w końcu to prawko, iść do lekarza i zebrać referencje. Mam nadzieję, że do lutego uda mi się wszystko skończyć, bo już się nie mogę doczekać

W GAWO bardzo mi się podoba  Oczywiście nie mam porównania do innych agencji, ale ta jest bardzo fajna. Pomagali mi, kiedy miałam jakiś problem itp. Ogólnie to POLECAM   Powodzenia z tymi dokumentami, bo mi to zajęło duuuużo czasu (chociaż się wcale nie spieszyłam).

labamba > 25-12-2014, 15:08

a mogę wiedzieć ile czasu Ci to zajęło? a jak tam idzie poszukiwanie rodzinki? cokolwiek się ruszyło?  

veesgap > 26-12-2014, 18:28

Mozolnie mi to szło, bo nie zależało mi na szybkim wyjechaniu. Od podpisania umowy : we wrześniu do otworzenia room'u w połowie listopada. Wszystko zależy od Ciebie Nic się nie ruszyło od mojej pierwszej rodziny, która zeszła po 2 dniach. Ale to było tydzień temu, a teraz są święta itp. , więc jestem dobrej myśli, że po świątecznym i noworocznym zamieszaniu coś się ruszy 

labamba > 27-12-2014, 1:16

Dokładnie! Myślę, że tym bardziej jak zacznie się nowy rok, bo wtedy będzie taki szok "o jeny to już 2015, a my jeszcze nie znaleźliśmy Au Pair!!"  

a właściwie masz duże doświadczenie i dużo "plusów" w aplikacji? Boisz się trochę, że nie znajdziesz tej idealnej rodzinki? bo ja niby byłam już Au Pair (mam nadzieję, że to będzie duży plus xd) ale boję się strasznie, że mi się nie uda nikogo znaleźć

i ostatnie z miliona pytań: jak Ci poszło robienie filmiku? bo ja na razie robię sobie plan co mniej więcej chciałabym tam powiedzieć i mam nadzieję, że uda mi się go jakoś porządnie zrobić, bo podobno to ważne i rodziny na to patrzą. Nie dziwię się, bo to takie pierwsze wrażenie o nas. Sposób w jaki mówimy, co mówimy, gestykulacja itp wbrew pozorom pozwala HF nas ocenić (prawdopodobnie nie zawsze dobrze, ale jednak podświadomość działa)

veesgap > 27-12-2014, 16:36

Z referencji wyszło mi ponad 8,000 h, ale połowa z nich to opieka nad moją młodszą siostrą. Dużo plusów ? Nie wiem jak to rozumieć, ale np. jeżdżę autem ponad rok, mam swoje i umiem jeździć ze skrzynią manualną i automatyczną, byłam wolontraiuszem w przedszkolu i nie wiem co jeszcze mogę wymienić. 

Nie myślałam nawet o tym, że jej nie znajdę. Ale nawet jak nie znajdę jej, albo będzie blisko tego 'ideału' to myślę, że będzie okej i pojadę. Będę szukać następnej rodzinki na następny rok, może wtedy mi się bardziej poszczęści.  Przynajmniej wtedy będę w dwóch miastach, poznam więcej ludzi itp. 

Na filmik nie miałam pomysłu, ale po obejrzeniu bardzo mi się spodobał <URL url="https://www.youtube.com/watch?v=Y_9Ucz77-vc"><s></s>ten<e></e></URL> filmik i zrobiłam coś w ten deseń. Napisałam sobie na kartce co chcę powiedzieć i zawsze coś tam dopowiadałam. Z 15min nagrania wyszły mi 2min filmiku. Dodałam jakieś klipy mojego miasta i tyle. Jeszcze pani z agencji powiedziała, żebym nagrała jak jeżdżę autem i jak bawię się z dzieckiem.Ale tak to jest okej  Ogólnie myślę, że nawet fajnie mi wyszedł i mówię całkiem zrozumiale. 

labamba > 27-12-2014, 18:10

no to właśnie o takie "plusy", bo nie wiem jak inaczej to nazwać mi chodziło. Poza tym z taką ilością godzin to powinni Cię wybrać bardzo szybko! Jeśli się dobrze zaprezentowałaś w aplikacji, to będzie dobrze! Ale w razie czego nie martw się - ja w zeszłym roku zaczęłam szukać dokładnie 1 stycznia i do mniej więcej marca/kwietnia nie miałam poważnych propozycji, a potem jak już znalazłam moją HF to tego samego dnia inne 3 rodziny z którymi pisałam też spytały czy chcę do nich przyjechać, więc trochę mnie to rozbawiło, że tak się stresowałam  

Ja na pewno nie pojadę jeśli moja rodzina nie będzie dokładnie taka jak sobie wyobrażam, bo to jest według mnie mega ważne, bo może popsuć cały rok. Ja ostatnio trafiłam idealnie, więc mam nadzieję, że tym razem też się uda  

O jeny ten filmik jest genialny, jak szukałam inspiracji też go oglądałam i ta dziewczyna jest tak naturalna, radosna i robi naprawdę mega dobre pierwsze wrażenie. Według mnie jeden z najlepszych filmików jeśli chodzi o aplikację do Au Pair na YT! 

veesgap > 06-01-2015, 20:00

Jak tam u was po świętach i nowym roku ?  Coś się zaczęło powoli kręcić ? Czy nadal nic ? Bo u mnie COŚ się dzieje, ale nie chcę zapeszać. 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia