-
-
Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
women > 11-12-2013, 2:32
missbigdreams negatywnych opini o IE czemu? Każdej agencji można coż zarzucić. Dobrze wiesz, tyle ile osób, tyle opini.
Nie zazdrość kobieto, tylko sama dawaj! zaloguj się portalu chociażby pof, i śmiało sama w ten sposób możesz spokonie z kimś pogadać, popisać.
To na prawdę jest świetna pomoc) -
yamisouls > 11-12-2013, 11:45
<a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.forumaupair.pl/user/5695-missbigdreams/' title="">missbigdreams</a> myślę, że nie powinnaś się martwić na zapas! Poza tym, w IE też masz szanse na PF, każdy przypadek jest indywidualny) -
yamisouls > 11-12-2013, 11:48
Dziewczyny nie wiecie jak to jest z tłumaczeniem referencji? Jestem w APiA i ta dziewczyna na spotkaniu mi powiedziała, że jak któreś będą po polsku to ja będę musiała je przetłumaczyć, ale mi się jednak wydaję, że to agencja powinna się tym zająć. A wy jak miałyście? -
women > 11-12-2013, 12:12
to zależy od agencji, generalnie są Panie które czują zobowiązane do przetłumaczenia referencji I biorą to na siebie ale też są Panie która z taką łaską to zrobią że aż nic się nie chce i karzą zrobić samemu.
To są sprawy, których nie przewidzisz. To tak na prawdę jest w naszym interesie, ale tak jak piszę są osoby do których się uśmiechniesz i Ci pomogą -
Agnes26 > 11-12-2013, 12:30
Uważam, że lepiej je samemu przetłumaczyć. Gdy byłam w ambasadzie konsul przepytał mnie z moich referencji. Tłumaczyłam je sama, więc wiedziałam co tam napisałam :-). -
yamisouls > 11-12-2013, 12:52
A o co dokładnie Cię pytał?Chyba i tak nie mam wyjścia -
Agnes26 > 11-12-2013, 13:52
Ile lat miały dzieci jak zaczęłam się nimi opiekować i ile kiedy skończyłam?
Jaki miały plan dnia?
Jakie były moje obowiązki, gdy zajmowałam się dziećmi?
Co będę robić z dziećmi, gdy wyjadę do US?
Plus dwa pytania, z kartek, które dostajesz wchodząc do ambasady. Rozmwa nie trwała nawet 5 minut i nie było problemów.
Chociaż, była jedna pani konsul, która strasznie maglowała dziewczynę. Była pierwsza w kolejce, ja 8. Gdy wracałam od konsula to widziałam, że jeszcze z nią rozmawiała. Wszystko zależy od osoby, na która trafisz, więc warto być przygotowanym :-). -
missbigdreams > 11-12-2013, 15:01
O kurcze to musiało być stresujące :/ -
Agnes26 > 11-12-2013, 16:55
Czekanie było stresujące. Konsul był sympatyczny i nie robił problemów :-). -
ewelinagr88 > 11-12-2013, 20:02
Divertissante ociągamy się z wyjazdempamiętasz początki??najpierw wrzesien i wyjazd 2013 haha teraz skoro na początku listopada dowiedziałam sie od agencji ze wyjazd na grudzien jest juz niemozliwy to teraz mozna stwierdzic ze wyjazd w styczniu tez juz odpada, u was jeszcze jest jakas szansa na luty ale u mnie odpada