• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair Hiszpania:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Summer Au Pair Hiszpania:)

• Summer Au Pair Hiszpania:)
  • Re: Summer Au Pair Hiszpania:)

cookiemonster > 13-12-2013, 21:58

Pytanie do dziewczyn, które już pracowały w wakacje w Hiszpanii. Na jakim poziomie był wasz język przed i po wyjeździe? Ile da się nauczyć w ok. 3 miesiące? Zakładając, że wyjeżdżając ma się poziom A2. Wiem, że to zależy od wielu czynników, ale jakie są wasze doświadczenia?

Jest tu ktoś wybiera się do Hiszpanii na wakacje 2014?

Gosia1423 > 14-12-2013, 1:50

Ja jak wyjeżdżałam byłam na poziomie B1, a wróciłam z B2, tak mniej więcej Przede wszystkim wyjazd spowodował, że się rozgadałam, przestałam bać się mówić, zaczęłam myśleć po hiszpańsku, no i zdecydowanie poszerzyłam swoje słownictwo. W 3 msc można osiągnąć wiele pod warunkiem, że całkowicie zanurzysz się w środowisko językowe, czyli zero polskiego i jakiegokolwiek innego języka wspomagającego. 

prettyvisitors > 23-12-2013, 0:24

Ja nie byłam 'całkowicie zanurzona w środowisku językowym', bo moje najlepsze koleżanki były Polkami bądź z USA/Irlandii, jednak z rodziną porozumiewałam się wyłącznie po hiszpańsku i dwa miesiące, które spędziłam w Madrycie znacznie poprawiły mój hiszpański. Przede wszystkim właśnie przestałam bać się rozmawiać w tym języku, zaczęłam właśnie nawet w nim myśleć i ogromnie poprawiła się moja wymowa, akcent. No i załapałam mnóstwo nowych słówek, i co ważne, przede wszystkim jeśli chodzi o wyrażenia potoczne/kolokwialne, których nie poznałam do tej pory wiele na studiach. (:

Cassie > 13-01-2014, 9:24

Hej

Czy ktoś planuje już wyjazd do Hiszpanii na wakacje?

Gosia1423 > 13-01-2014, 17:07

Ja mam cichą nadzieję, że wrócę na moje Kanary   Rozumiem, że Ty już rozpoczęłaś poszukiwania?

Cassie > 13-01-2014, 17:45

Ja tak na 80 % wracam znowu do Zaragozy, do tej samej rodzinki
    Kanary też mnie kuszą ( mam tam znajomego ) , ale raczej nie w tym roku.
    Szukasz czy ta sama rodzina?

prettyvisitors > 13-01-2014, 20:09

Ja się jeszcze zastanawiam. Założyłam ostatnio konto na portalu dla au pair, ale nie wiem czy chcę wrócić na 100%.
    Jednak dzisiaj dostałam aplikację od rodzinki z Madrytu i baaardzo mnie nęci, żeby tam wrócić

Cassie > 13-01-2014, 20:57

W Madrycie nie byłam - nie mam tam noclegu zbytnio ;/
    Mam nocleg darmowy w Barcelonie, więc tam byłam kilka razy

ka.wa > 13-01-2014, 23:52

Ja co prawda nie na same wakacje, ale w tym czasie też, mam nadzieję, tam będę. W lutym wyjeżdżam do Daroci. Godzina drogi od Zaragozy.

Cassie > 14-01-2014, 16:54

O ! świetnie !
    Jeśli uda mi się być w wakacje to może się spotkamy !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia