• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

MalaMe > 31-05-2013, 19:45

[quote name="juja"]Dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Po rozmowie z mamą jednak zdecydowałam, że w poniedziałek dzwonię do agencji i zaczynam poszukiwania od nowa.[/quote]

No! I to mi się podoba

niepodrodze > 31-05-2013, 20:26

[quote name="Sushi"]niepodrodze. Widzę, że interesują się nami te same rodzinki ja jutro też mam z nimi rozmowę

Kurcze trzymam kciuki! W sumie to nie ukrywam, że liczę na jakieś większe miasto a póki co same malutkie miejscowości. No ale zobaczymy.

Niepodrodze kiedy chcesz wyjechać ?[/quote]

sushi, jak poszło? pozytywna kobieta nawet

DominikaDomi > 01-06-2013, 1:31

[quote name="juja"]Widzę, że dobrze to rozumiesz. Taki mam mętlik w głowie, że masakra ;/ Myślałam, żeby wziąć dziekankę na ten rok po prostu jeżeli by mi się udało. Dziękuję za pomoc Przedyskutuje z mamą i w końcu będę musiała podjąć decyzję.[/quote]

Ja jestem na drugim roku i biore dziekanke. i nie czuje wcale, ze marnuje rok nauki. na nauke zawsze przyjdzie czas, a co do takiego wyjazdu to niewiadomo jak sie zycie potoczy. moze pozniej nie bd juz mozliwosci, a skoro czujesz, ze ci czegos brakuje i musisz zmienic cos w swoim zyciu to to zrob! to jest twoje zycie i nikt jego za ciebie nie przezyje

juja > 01-06-2013, 9:12

Macie racje i już się cieszę, że podjęłam taką decyzję. Mam nadzieję, że teraz sprawnie wszystko pójdzie, chociaż wiem, co to za stres.

Powodzenia Wam życze

irmina > 01-06-2013, 12:14

Tobie również Trzeba walczyć o marzenia, pragnienia...koko dżambo i do przodu

Sushi > 01-06-2013, 12:54

Niepodrodze - też tak uważam. Całkiem ok. Ale chciała, żeby dość szybko przyjechać ja mam kilka zobowiązań które mi się niedawno zrodziły więc nie dam rady przyjechać w tym terminie w którym ona potrzebuje. A jak Twoja rozmowa? myślisz, że to to? czy szukasz dalej

niepodrodze > 01-06-2013, 13:02

sushi- to moja pierwsza rozmowa z jakąkolwiek rodziną na skype, więc w sumie nie mam żadnego porównania miejsce mi się podoba, termin też mi pasuje. Porozmawiałabym jeszcze z dzieciakami, bo z HM czuję, że byśmy się dogadały bezproblemowo Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, teraz czekamy, aż ona się odezwie, tak?

Sushi > 01-06-2013, 13:38

Pewnie ma więcej rozmów. A powiedziała Ci coś w stylu, że się odezwie albo, że z kimś ma jeszcze rozmowę? Powinna się odezwać do Ciebie i dać Ci znać, że jesteś jej idealną au pair Trzymam kciuki!

balbina > 01-06-2013, 15:40

[quote name="niepodrodze"]sushi- to moja pierwsza rozmowa z jakąkolwiek rodziną na skype, więc w sumie nie mam żadnego porównania miejsce mi się podoba, termin też mi pasuje. Porozmawiałabym jeszcze z dzieciakami, bo z HM czuję, że byśmy się dogadały bezproblemowo Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, teraz czekamy, aż ona się odezwie, tak?[/quote]

Jak jeszcze nie napisała maila to napisz Ty pierwsza

Coś w stylu:

Thank you so much for talking to me yesterday. I really enjoyed speaking with you and would like to continue to learn more about you and share more about me.

i może zadaj ze dwa pytania - jak spędzają Boże Narodzenie, wakacje, świeta i może coś o dzieciaki

W ogóle do mojego wyjazdu jeszcze < sprawdza na liczniku > 113 dni - taaaaak daleko! a do Egiptu wyjeżdzam za 18 dni ( na 3 miesiące) i w ogóle przestałam mysleć o tych USA'ch, o wizie - że to wszystko trzeba zrobić, bo jak wróce z Egiptu to nie będzie na to czasu na szczęście DominikaDomi przypomniała mi, że muszę się ogarnąć i zaczęłam coś działać

Powinnam w środę dostać dokumenty wizowe i możliwe, ze w piątek zawitam w ambasadzie uhuhu.

W ogóle muszę prezenty dla rodzinki już kupić

madz > 01-06-2013, 16:14

Aguta myslę że do Ambasady będzie CI ciężko się dostać na przyszły tydzień, ale Konsulat ma krótsze terminy.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia