-
-
Re: Au Pair USA 2013! cz.2
carly15 > 31-05-2013, 15:35
[quote name="irmina"]carly15 ja też mam 25 lat i dopiero teraz lecę i też żałuję, że chociaż na wakacyjne aupairkowanie się nie zdecydowałam wcześniej;/[/quote]
oo :-) ja juz bylam au pair dwa razy, a Ty też do Stanów? kiedy chcesz leciec?
ja się pocieszam tym ,że teraz dużo rodzinek woli starsze au pair ;-) -
madz > 31-05-2013, 15:50
też mam 25 lat i powiem Wam że całkiem sporo jest tych starszych dziewczyn :)
Ja biorę dziekankę by wyjechać, bo to ostatnia szansa, po studiach bym już nie mogła jechać ze względu na wiek. Tak to już jest jak wymarzony kierunek zaczyna się później, po licencjacie z innego, choć wcale nie żałuję tego jakie decyzje podjęłam kiedyś :) Także nie ma co myśleć, trzeba iść za głosem serca. A studia skończę jak będę miała prawie 30 lat xD -
irmina > 31-05-2013, 15:52
carly15 lecę 5 sierpnia w okolice BostonuMoja przyszła HM powiedziała, że dla niej ważniejszy od doświadczenia jest wiek au pair dlatego zdecydowała się na "starszą". Muszę Ci powiedzieć, że ja nawet filmik miałam lipny, a i tak sporo matchy -
carly15 > 31-05-2013, 15:58
[quote name="irmina"]carly15 lecę 5 sierpnia w okolice BostonuMoja przyszła HM powiedziała, że dla niej ważniejszy od doświadczenia jest wiek au pair dlatego zdecydowała się na "starszą". Muszę Ci powiedzieć, że ja nawet filmik miałam lipny, a i tak sporo matchy[/quote]
o kurcze to super, Boston podobno jest swietny też bym chciała. Z jaką agencją lecisz? Ja jestem w Apia i przyznam ze w ciagu tygodnia miałam z 6 matchy chyba :-) Duzo osób własnie zwraca uwagę na wiek i ile się ma prawko. Ja filmik też mam okropny, nagrałam go telefonem bo apia ma wymogi co do filmiku bez sensu.
Jeszcze nie mam tego perfect ale wciąz czekam :-) -
irmina > 31-05-2013, 16:04
Też jestem w APIA i nie mogę narzekać, zainteresowanie spore było. Już się nie mogę doczekać wylotu, czas leci tak szybko -
carly15 > 31-05-2013, 16:18
o kurcze to zazdroszczę :-) to mam nadzieje ze do zobaczenia w USA hehe :-)
a masz juz wize? i napisz co o rodzince? który to był twój match? -
irmina > 31-05-2013, 16:39
Rodzinka na razie wydaje się być super! Dwóch chłopców- 8 miesięcy i 4 latka, praktycznie całe dnie będą siedzieli w żłobie, ja będę musiała ich tylko zawieźć i przywieźć, no i pobyć z nimi ze 2-3 h do powrotu rodziców. Dom śliczny, mój pokój i łazienka równieżNo i najważniejsze- 15min. drogi i jestem na Harvardzie więc tam planuję kurs lub studia Aha, a co do matchu, to chyba 6 albo 7 więc szybko poszło. W ogóle room miałam otwarty od połowy kwietnia i po 2-3 tygodniach znalazłam rodzinkę -
carly15 > 31-05-2013, 16:44
[quote name="irmina"]Rodzinka na razie wydaje się być super! Dwóch chłopców- 8 miesięcy i 4 latka, praktycznie całe dnie będą siedzieli w żłobie, ja będę musiała ich tylko zawieźć i przywieźć, no i pobyć z nimi ze 2-3 h do powrotu rodziców. Dom śliczny, mój pokój i łazienka równieżNo i najważniejsze- 15min. drogi i jestem na Harvardzie więc tam planuję kurs lub studia Aha, a co do matchu, to chyba 6 albo 7 więc szybko poszło. W ogóle room miałam otwarty od połowy kwietnia i po 2-3 tygodniach znalazłam rodzinkę [/quote]
O zazdroszcze strasznie, i mam nadzieje ze rodzinka w rzeczywistosci okaże się super :-) Teraz trzymaj za mnie kciuki żebym ja niedługo znalazła kogos :-) -
irmina > 31-05-2013, 17:33
Jasne, trzymam mocnoi pamiętaj pisz na bieżąco jak u Ciebie sprawa wygląda -
juja > 31-05-2013, 18:33
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Po rozmowie z mamą jednak zdecydowałam, że w poniedziałek dzwonię do agencji i zaczynam poszukiwania od nowa.