• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

niepodrodze > 31-05-2013, 11:43

Juja- a nie myślałaś o innym programie? Np. work&travel na wakacje, wtedy mogłabyś jechać razem z chłopakiem. Mnie też bardzo korciło wyjechać po liceum, ale w sumie to cieszę się, ze zostałam, niedługo bronię licencjat i będę miała chociaż jakiś papierek

juja > 31-05-2013, 11:48

Nie ma możliwości, żeby jechał mój chłopak, po pierwsze ma stałą pracę, a po 2 nie chce wyjezdzac z Polski a ja czuje ze sporo trace

irmina > 31-05-2013, 11:51

juja- Wykształcenie jest ważne, ale nie najważniejsze i ja z jednej strony zostałabym i skończyła studia w Polsce, ale z drugiej pewnie już się nakręciłaś na wyjazd i o niczym innym nie będziesz myśleć, więc leć do Stanów i zrób tam jakieś porządne kursy albo nawet studia żebyś nie miała poczucia, że coś zaprzepaściłaś. Żeby nie było sytuacji "coś kosztem czegoś"...A co do chłopaka...pół światu tego kwiatu

niepodrodze > 31-05-2013, 11:58

jasne, studiować można przez całe życie Tylko w twoim przypadku łatwiej by było wyjechać po liceum, a teraz, gdy już zaliczysz pierwszy rok studiów, no dla mnie by było ciężko rzucić wszystko i zmarnować rok nauki

juja > 31-05-2013, 11:59

Widzę, że dobrze to rozumiesz. Taki mam mętlik w głowie, że masakra ;/ Myślałam, żeby wziąć dziekankę na ten rok po prostu jeżeli by mi się udało. Dziękuję za pomoc Przedyskutuje z mamą i w końcu będę musiała podjąć decyzję.

myhomemyheart > 31-05-2013, 12:16

Hej dziewczyny!

To mój pierwszy post. Jeśli chodzi o mnie to miałam rok przerwy po LO bo stwierdziłam, że na studia mam czas a zresztą nie byłam pewna co chce robić w życiu. Od kilku lat miałam plan żeby wyjechać jako au pair lecz niestety w tym roku przerwy pomiędzy nauką nie mogłam wyjechać. Teraz kończy się mój rok przerwy i powinnam iść na studia lecz... uważam że to doskonały czas żeby wyjechać jako au pair. Niestety moja rodzina tego nie pochwala. Ja decyzję już podjęłam. Co ma być to będzie!

niepodrodze > 31-05-2013, 12:20

Dziekanka jest ok, ale w moim przypadku zapewne już nie chciałoby mi się wracać na studia. Po 3 miesiącach w USA była to dla mnie trauma, a co dopiero po roku. Wiadomo, jak to z rodzicami, u mnie było najpierw zostań na licencjat, będziesz miałą wykształcenie, a pojedziesz sobie za 3 lata, nie będziemy cię zatrzymywać. A teraz jest-zostań na magisterkę, to tylko dwa lata, a później będziesz mogła sobie jechać, gdzie chcesz więc zawsze znajdzie się jakiś powód

juja > 31-05-2013, 14:07

Właśnie to jest problem, czy będzie chciało mi studiować znów jak wrócę, skoro już teraz mam dość

carly15 > 31-05-2013, 14:14

Ja dopiero teraz, gdy jestem po studiach w końcu zdecydowałam się na stany. Trochę żałuje ze wczesnej nie pojechałam bo teraz mam wrażenie ,że mając 25 lat (prawie 26!)pośród operek będę czułą się po prostu staro :-). Z drugiej jednak strony dobrze ze skończyłam te studia, zamknęłam wszystko w pl i nic mnie tu nie trzyma :-)

irmina > 31-05-2013, 15:19

carly15 ja też mam 25 lat i dopiero teraz lecę i też żałuję, że chociaż na wakacyjne aupairkowanie się nie zdecydowałam wcześniej;/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia