• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

blonde > 08-08-2012, 23:10

Tym którzy nie moga znaleźć rodziny, polecam złożenie papierów jeszcze do jakiejś innej agencji. Z własnego doświadczenia wiem, że najbardziej w tym wszystkim niestety liczy się... szczęście. Ja w CC szczęścia nie miałam, a w APiA poszczęściło mi się szybko

Co do mojego dzisiejszego spotkania w ambasadzie - oczywiście dostałam wizę Ale w ogóle zaskoczyło mnie to jak szybciutko poszła rozmowa z konsulem. Cała moja wizyta trwała może 30 minut, a większość tego czasu to była kontrola bezpieczeństwa, rejestracja i czekanie. Sama rozmowa to były jakieś 3 minuty...

Konsul zapytał po co jadę do USA (na moją odpowiedź, że na program au pair uśmiechnął się i odpowiedział 'dobzie' ), czy mam tam rodzinę i gdzie (bo w DS160 zaznaczyłam, że mam... no bo mam, ale taką daleką), w jakim wieku będą dzieci którymi mam się opiekować, czy byłam już kiedyś za granicą i gdzie. I jak znalazł w moich papierach, że jadę do Stamford to się strasznie rozgadał, że też tam kiedyś mieszkał! I zaczął mi opowiadać jakie to nie jest świetne miejsce Że nad oceanem, że blisko NYC, że dużo rozrywek i że na pewno mi się tam spodoba. No i teraz czekam na paszport z wizą

Astrid > 08-08-2012, 23:10

A inna agencja?

Baskah > 09-08-2012, 9:26

A u mnie sie okazało że muszę ponad programowo pisać jakiś dodatkowy list do rodziny. kurcze dopiero teraz mi o tym napisali.... a papiery wysłałam chyba 13 lipca :/ nie fajnie... no ale co zrobić, zabieram się za pisanie.

Nimell > 09-08-2012, 14:12

A ja właśnie przed chwilką dostałam dokumenty wizowe, więc dzisiaj w nocy wezmę się za wypełnienie tego formularza online. Mam pytanie odnośnie zdjęcia, czy to może być skan zdjęcia z paszportu? I jeszcze jedno dotyczące opłaty za wizę, mam to wpłacić przed zadzwonieniem i umówieniem się na spotkanie czy mogę po tym jak już się umówię?

blonde > 09-08-2012, 14:33

Skan z paszportu chyba nie bardzo, bo musisz mieć odsłonięte uszy na wizie, a do paszportu tego nie trzeba. Tu masz wymogi: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy ... tml#krok_1

A co do opłaty - ja wpłaciłam po rozmowie. W trakcie rozmowy zapytałam, ile mam zapłacić i facet mi powiedział jaki jest aktualny kurs ambasady i ile mam wpłacić i następnego dnia to zrobiłam.

rikku > 10-08-2012, 22:41

Dziewczyny gratuluję Wam wizy super

Ja umówiłam się na interview z rodzinką na sobotę mają 3 dziewczynki...przeraża mnie to trochę ;/ bo chciałabym dwójeczkę. A aktualnie przebywają na wakacjach we Włoszech - nice Już się denerwuję przed rozmową.

emka88 > 11-08-2012, 10:46

[quote name="Nimell"]A ja właśnie przed chwilką dostałam dokumenty wizowe, więc dzisiaj w nocy wezmę się za wypełnienie tego formularza online. Mam pytanie odnośnie zdjęcia, czy to może być skan zdjęcia z paszportu? I jeszcze jedno dotyczące opłaty za wizę, mam to wpłacić przed zadzwonieniem i umówieniem się na spotkanie czy mogę po tym jak już się umówię?[/quote]

ja próbowałam jakieś zdjęcie, które miałam do dokumentów sama na ich wymogi przerobić (pixele) i nie zaakceptowali musiałam robić zdjęcie dodatkowo a powiem, że jest mega wielkie

Nimell > 11-08-2012, 15:04

A czy któraś z Was zechciałaby mi dzisiaj wieczorem pomóc w wypełnianiu tego wniosku? ;)

blonde > 11-08-2012, 15:36

Ja chętnie Kasiu Ci pomogę

emka88 > 11-08-2012, 16:27

[quote name="Nimell"]A czy któraś z Was zechciałaby mi dzisiaj wieczorem pomóc w wypełnianiu tego wniosku? [/quote]

widzę, że blonde zaoferowała pomoc jak późnym wieczorem to i ja chętnie pomogę bo do 19 siedzę w pracy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia