-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
balbina > 21-11-2011, 15:42
hm ja nie wiem czy chcialabym tam zostac, mam sentyment do PLno i taki wwyjazd naazie zezwala nam ma max 2 lata, wiec trzeba by bylo kombinowac, na razie po prostu chcialabym spedzic tam chocia miesiac i bylabym przeszczesliwa u mnie chyba nikt ni wierzy, ze naprawde wylece, ja tez o tym nie mowi duzo, bo potem nie wypali i co bedzie :x ale doloze wszelkich sil, aby spelnic to marzenie -
Tina > 22-11-2011, 15:14
Dziewczyny muszę się Wam "pochwalić".
Bałam się strasznie, że nie będę mogła wyjechać jak AP do USA.
Bo w USA już byłam jako AP i na dodatek przedłużyłam program o 12 miesięc....ale wróciłam do PL wcześniej z powodu spraw rodzinnych.
I napisałam do biura czy to jest jakiś problem...
Okazłało się, że może to być duży problem. Ale biuro w PL skontaktowało się z biurem w Londynie.....i mogę jechać!
Nawet nie wiecie jak się cieszę....i jaki kamień spadł mi z serca.
Oczywiście mogę mieć problemy z wizą....ale tym się będę martwić przed spotkaniem w konsulacie...
:lol: :mrgreen: 8):mrgreen:
Odnosząc się do Waszych wcześniejszych postów...
Maturę warto zdać i warto mieć przynajmniej jakieś studia (nawet Polskie). Posłuchajcie starszej koleżanki
Ja teraz jestem na III roku i bardzo się cieszę, że zdecydowałam sie na te studia.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest podróżować przed studiami....później trochę postudiować (obojętnie w jakim kraju) a później można dalej szaleć -
scatty1626 > 23-11-2011, 15:25
Jak dobrze jest czytać,że nie tylko ja mam takie bzika na pukncie wyjazdu. Również tak jak większośc z Was planuje wyleciec we Wrześniu 2012 z tego względu,że mam obronę jakoś na początku lipca, a sirpień planuje spędzić z przyjaciółmi. Sama zdecydowałąm się na CC już w ponad 60% mam wypełnioną aplikacje zostały mi jeszcze referencje z którymi mam największy problem tzn nie mogę się zmoblizowac zeby je wypełnić o tyle mi łatwiej,ze mogę wpisać swoją praktykę pedagogiczną,ale wydaje mi się że mogę mieć problem z wypełnieniem tego u derekcji szkoły w której miałam praktyki ;o ;o -
agniesia > 23-11-2011, 15:35
Witaj wśród nas
A dlaczego miałabyś mieć problem z wypełnieniem?
Tina - gratuluję :* Trzymam kciuki za wizę! Mam nadzieje że przed moim wyjazdem też ktoś będzie trzymał, bo chociaż nigdy w USA nie byłam to strasznie panikuje, że do czegoś się doczepią i nie dostane. Też tak macie?
A studia kiedyś trzeba będzie zrobić ale na razie poszalejmy -
scatty1626 > 23-11-2011, 15:41
Aj bo to różnie bywa z dyrektoramiczasem może im coś nie podpasować itp. ale będę się starać aby moje marzenie się spełniło.
Co do wizy mam podobny problem, strasznie się boję,że coś późnej nie tak podczas rozmowy z konsulem -
Dagmara > 23-11-2011, 16:15
Samej rozmowy się nie boję, ale znam swoje szczęście.. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby ktoś z mojej rodziny bunkrował się w stanach ;s -
balbina > 23-11-2011, 16:17
Spokojnie, czemu imałoby pójść coś nie tak ?:p
Dziewczyny nie panikujcie, o ile nie robiłyście różnyh dziwnych rzeczy to wszystko powinno być ok
Ja natomiast mam problem właśnie z czytaniem po angielsku, więc podczas rozmowy wstępnej pewnie to mnie zestresuje :x Mój angielsku został wyszkolony przede wszystkim z rozmów a nie z czytania na głos do tegoOczywiście rozumiem to co w tekście jest, ale czasem się zacinam a jeszcze jak w klasie mam coś czytać to masakra Nie wiem czemu tak mam :x Nie panikuję, ale trochę tak głupio, truno no chyba aż sobie poczytam coś na głos po angielsku ';d
Bueno a co masz taka duza rodzine? Wiesz w sumie oni patrzą na tą najbliższą rodzinę -
agniesia > 23-11-2011, 16:28
Będę się chyba modlić przed tą rozmową, bo to tak się mówi, ale nigdy nic nie wiadomoPóki co wmawiam sobie, ze będzie dobrze
Aguta - mnie martwi mój angielski, niby wszystko rozumiem i się dogadam, ale boje się jak to wszystko w praniu wyjdzieWogóle ostatnio mnie jakaś taka panika nachodzi, nie wiem czemu A ty poczytaj sobie, nic nie tracisz a może dzięki temu wyjdzie lepiej -
balbina > 23-11-2011, 22:28
W każdym bądź razie wyjdzie to co potrafimy - nic więcej, w sumie czasem może wyjśc mniej - stres, ale nie powinnoSpoko looźno, mamy jeszcze kilka miesięcy można się poogarniać z angielskim bez spin!
Będzie takiek my chcemy przeciez -
MaDziulka > 23-11-2011, 23:29
hej dziewczynyja tez wybieram sie do USA we wrzesniu planuje wyjazd z CC bylam nawet na rozmowie mam nadzieje ze nie bede sama podczas wyjazdu że któraś z Was umili mi podróż jak narazie nie zglosilam się do programu.planuje to zrobic w styczniu/lutym...narazie nauka,praca....obrona...