-
-
Re: USA wrzesien/ październik?
Ash > 23-07-2010, 16:46
Musiałabym się bardzo zastanowić, porozmawiać z rodzina czy nad 13 i 14 latkami też mam się opiekować itp.
Kwestia dogadania. -
maria_kujpom > 23-07-2010, 16:51
[quote name="Ash"]Pewnie że praca au pair nie jest łatwa ale skoro masz możliwość wyboru skorzystaj z tego[/quote]
nie sądze żeby łatwiej było z mlodszymi dziecmi ok 4lat, ktorym zwykle bardziej brakuje rodzicow.
Sama nie wiem co lepsze? -
martyna > 23-07-2010, 16:57
zdecydowałam... i jestem na niejednak z mniejszymi dziećmi mam doświadczenie po pracy w przedszkolu, a z nastolatkami nie. Wolę zaczekać... może popełniłam błąd... okaże się -
maria_kujpom > 23-07-2010, 16:59
Twoje zycie, ty tam bedziesz mieszkala ale jezeli uwazasz, ze to najlepsza decyzja- w pelni popieram.
No i co czekasz pewnia na CA? ;D Good luck! -
Ash > 23-07-2010, 17:01
Pewnie, że małe dzieci bardziej tęsknią za rodzicami ale trzeba umieć z nimi pracować zabawić, żeby zapomniały a jeśli płaczą to przez kilka minut i przestają.
Pewnie i jedno i drugie ma plusy i minusy, ale ja chyba też zrezygnowałabym z tych większych dzieci, tylko dlatego, że bałabym się że źle by mnie traktowali w sensie jak pomoc domową, no i pyskowaliby strasznie. Takie mam po prostu obawy... -
martyna > 23-07-2010, 17:08
wydaje mi się, że małe dzieci szybko akceptują obcych. Wystarczy okazać im zainteresowanie. A nastolatki jak nastolatki, mają swoje życie do którego nikogo nie dopuszczają. Bycie au pair to nie jest zwykła praca. Trzeba w tym domu przebywać cały czas, jadać posiłki, spać. Kontakt z członkami rodziny po "godzinach pracy" jest nieunikniony. -
maria_kujpom > 23-07-2010, 21:00
Nie zawsze, na dzieci nie ma zasady, sa rozne. Maja rozne charaktery, nie mozna szuflladkowac. -
maria_kujpom > 24-07-2010, 18:11
Dzwonila do mnie ta kobieta z Chicago o ktorej (chyba) wspominalam.
Dwojka dzieci z czego jedno w drodze, rodzi we wrzesniu. Chlopiec ma 4 latka. Mieszkaja w samym Chicago, ona jest chirurguem on pracuje w czyms jak sanepid (jest tam dyrektorem ? )- cos takiego.
Wydaja sie byc mili, ale raczej jestem na nie. Dzieciatko malutkie... ;o -
ell > 24-07-2010, 18:43
[quote name="maria_kujpom"]ale raczej jestem na nie. [/quote]
chlip, chlip...będziesz żałowała, że nie jesteś ze mną :lol: hehe...taki żart :wink: -
martyna > 24-07-2010, 19:07
z takim maleństwem jest strasznie ciężko. Nie powie Ci co mu jest, na co ma ochotę i czego potrzebuje. Mama pewnie będzie przez kilka miesięcy w domu, no ale potem Ty będziesz musiała z nim zostać, a skoro braciszek ma tylko 4 latka to też potrzebuje dużo uwagi. Ciężka sprawa. Szkoda MarysiuPowodzenia w dalszym szukaniu