-
-
Re: NYC i okolice (New York, New Jersey i Connecticut)
Margarida > 01-12-2011, 2:03
Ja w ManchattanieWięc będziesz miała blisko do mnie Fanie. A powiedz mi, czy wybrałas jakąś szkołę? -
gatta > 01-12-2011, 8:47
[quote name="Margarida"] A powiedz mi, czy wybrałas jakąś szkołę?[/quote]
prawdę mówiąc nawet o tym nie pomyślałam i w sumie nie wiem jak się za to zabrać. No bo skąd ja mam teraz wiedzieć, które szkoły zapewnia mi kredyty? A ty już wybralas?
No i napisz koniecznie coś o rodzinie! Ja będę mieć 4 miesięcznego chłopca. Zreszta wszystko o mnie jest w naszych historiach.
A masz już wizę? -
Ewelka255ufoex2u > 04-12-2011, 15:47
Hej
Ja zrezygnowalam z rodzinki z NY i lece do Texasu, ale rowniez 9 stycznia! Wylatuje prawdopodobnie z Wroclawia i na pewno zobaczymy sie na szkoleniu albo juz na lotnisku. Skad lecisz? -
Insula > 10-12-2011, 3:47
kredyty można zamienić na godziny pamiętajcie o tym jeśli nie planujecie studiować ponieważ kurs kosztuje wtedy 2-3razy mniej
6 kredytów = 60h -
abraxis > 10-12-2011, 19:58
Hey,
Z nudów znalazłam to forum, ale wydaje się być ciekawe. Jestem au pair od roku w Brookhaven, NY i zostaję na kolejny...jest może ktoś z okolic? -
n_1987 > 16-12-2011, 22:49
Cześć!
Nie wiem czy temat jest nadal aktualny, ale może warto byłoby się spotkać kiedyś w polskim gronie w NYC.
Mieszkam w Cranford 35 km od NYC.
Pozdrawiam,
Nina -
Margarida > 18-12-2011, 21:02
[quote name="abraxis"]Hey,
Z nudów znalazłam to forum, ale wydaje się być ciekawe. Jestem au pair od roku w Brookhaven, NY i zostaję na kolejny...jest może ktoś z okolic?[/quote]
Hej Abraxis, ja będe w NY od lutego -
dzesii_91 > 20-12-2011, 16:49
Margarida kiedy masz dokładnie wylot?? -
Margarida > 21-12-2011, 22:47
[quote name="gatta"]
[quote name="Margarida"] A powiedz mi, czy wybrałas jakąś szkołę?[/quote]
prawdę mówiąc nawet o tym nie pomyślałam i w sumie nie wiem jak się za to zabrać. No bo skąd ja mam teraz wiedzieć, które szkoły zapewnia mi kredyty? A ty już wybralas?
No i napisz koniecznie coś o rodzinie! Ja będę mieć 4 miesięcznego chłopca. Zreszta wszystko o mnie jest w naszych historiach.
A masz już wizę?[/quote]
Gatta, ja wstępnie przeglądałam różne szkoły gdzie można uczyć się angielskiego. Jeżeli szkoła nie gwarantuje Ci kredytów to liczą się godziny (jw). Rozważam wzięcie jednego weekendowego kursu, który daje 3 kredyty i to jest w Long Island. Zobaczcie sobie, może Was zainteresuje: http://www.liu.edu/cwpost/aupair Ja chciałabym tam wziąć przygotowanie to TOEFL. Resztę kredytów chciałabym zrobić w bibliotece w conversation classes. Patrzyłam na stronki szkół językowych ale tam są bardzo duże koszty. Zajęłam się tym wcześniej, tylko dlatego, że hostka powiedziała, żebym to zrobiła bo w niektórych szkołach wymagają wcześniejszej rejestracji. Też nie wiedziałam jak się za to zabrać, więc się nie martw. Obecna au pair mojej host rodzinki, mówi że wybrałaby właśnie tą szkołę w Long Island.
Moja rodzinka mieszka na Manchattanie. Mają uroczego 3-letniego synka. Mama jest Włoszką i uczy malucha drugiego języka. Jeśli chodzi o czas pracy to całe weekendy mam wolne! co mnie bardzo cieszy bo będę miała czas na zwiedzanie i takie tam
Wizę już oczywiście mam
A wylatuję 13 lutego.
Ty Gatta masz juz wizę? Jak macie jakieś pytania to piszcie) -
Margarida > 21-12-2011, 22:51
[quote name="dzesii_91"]Margarida kiedy masz dokładnie wylot??[/quote]
Dzesii_91 Lecę 13 lutego. A Ty??