-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
purple2891 > 13-10-2010, 12:15
ale to jedt opcja mother's help nie widzisz ze pracuje 10 godzin dziennie!!! to jest ze srzataniem yez. -
marika299 > 13-10-2010, 20:59
hej purple.
ja pamietam ze wlasnie na poczatku roku oglaszala sie taka rodzina tylko z holandii z dokaldnie taka sama oferta jak ty napisalas.gadalam z nimi ale jacys dziwni sie wydawali i zrezygnowalam.a czy oni przypadkiem nie chceili operki tylko z pl?nawet przeszperalam moja skrzynke mailowa,czy oni sie nie nazywaja przypadkiem R.M? -
purple2891 > 13-10-2010, 22:16
[quote name="marika299"]hej purple.
ja pamietam ze wlasnie na poczatku roku oglaszala sie taka rodzina tylko z holandii z dokaldnie taka sama oferta jak ty napisalas.gadalam z nimi ale jacys dziwni sie wydawali i zrezygnowalam.a czy oni przypadkiem nie chceili operki tylko z pl?nawet przeszperalam moja skrzynke mailowa,czy oni sie nie nazywaja przypadkiem R.M?[/quote]
Tak! to dokłądnie Ci sami. Chcą au pair a polski bo dzieci umieja mowic po polsku bo zawsze mieli operki wlansie z polski. Rozmaiwalam z nimi przez telefon. I umowilam sie na spotkanie - oni placa- co mi szkodzi i zweryfikuje wsyztsko. Pojade tam z kuzynem zeby wszytsko bylo okbo nietstety msuze sie teraz do neigo na jaksi czas przeprowadzic. -
marika299 > 13-10-2010, 22:36
aha,no to powodzenia i mam nadzieje ze jednak moje obawy beda niesluszne.to dobrze ze sama nie bedziesz,wiec jakby cos bylo nie tak to masz kogos blisko.pisz na bierzaco co i jak!
a gadalas z ich ostatnia operka?bo swoja droga jestem ciekawa czy mieli jakas operke od ok poczatku tego roku do teraz? -
purple2891 > 13-10-2010, 23:18
No wlasnie nie rozmawialam... po spotkaniu się okaże czy jeszce bede chciala
Bede informowala na bieząco)) -
purple2891 > 13-10-2010, 23:53
dostalam adres mailowy do ich poprzedniej mothers help ktora byla z nimi 4 lata... zobacze co mi odpisze -
Yoanna > 15-10-2010, 1:41
[quote name="mloda"]
[quote name="purple2891"]
Ł650 per month (approx. �800) [/quote]
dlatego! ktora z operek tyle zarabia?[/quote]
za 54 godz w tyg i 3 bsity w tyg to chyba normalne, ze chca jej placic 150 funtow.
a co do zarobkow, to cie troche zdziwie - jedna moja kolezanka jest normalna au pair, jedno dziecko w wieku szkolnym, pracy bardzo malo i ma wlasnie 150. druga ma dwojke dzieci w szkole, tez pracuje od pon do pt i ma 200. wiem, ze to nie sa typowe kwoty jakich au pairka moze sie spodziewac ale sa rodziny, ktore tyle placa. wiec naprawde nie rozumiem twojego zdziwienia, ze 150 na tydz (650 na mies) to taka duza kwota. powiedzmy ze normalna stawka operska to 70-80f za 30godz (tak mniej wiecej). purple mialaby dwa razy tyle wiec chyba jest ok ze i wynagrodzenie jest adekwatne do przepracowanych godzin. -
marika299 > 15-10-2010, 2:05
przez 4 lata?hmm ale chyba do konca tamtego roku,bo jestem pewna ze gadali ze potrzebuja kogos juz na pczatku tego roku.
a i odnosnie pocket money to nie bylo przypadkiem 650E? :roll:
pisz jak sie dalej toczy sprawa -
purple2891 > 16-10-2010, 19:31
No wiec mialam sie spotkac z rodizna ale jednak nie doszklo to do skutku. Mieszkaja oni w oxfordzie a chcieli sie spotkac w reading. Gdy im napislaam ze wolalabym sie spotkac u nich w domu zeby zobaczyc czy wszytsko jest ok itd, rodzina byla mega zdziwiona, powiedzieli mi ze jezeli chodzi mi tylko o zobaczenie ich domu, ze mieszam im strasznie itd. co jest dla mie b dzwne troche... na szczescie chyba znalazlam nowa rodzine w londynie. bylam dzis na spotkaniu i chyba bedzie ok) -
sikorkaxx > 18-10-2010, 19:36
LUDZie
aupairworld.com jest porzadna strona
co ich odroznia od innych stron? NIE MA SPAMÓW