• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

• USA 2014 (Styczeń-kwiecień)
  • Re: USA 2014 (Styczeń-kwiecień)

vanessa > 10-12-2013, 17:40

Wiecie może, czy jak sie szuka rodziny na wlasna reke w Europie to rodzinka placi za bilet 'tam i z powrotem' ?

I jeszcze jedno pytanie... orientuje sie ktoras z Was jak dlugo mozna miec room otwarty? Chodzi mi o to, czy te wszystkie referencje i inne dokumenty ulegaja przedawnieniu? jesli mam na nich daty z lipca 2013, a np. zmienilabym teraz date dostepnosci od czerwca 2014? czy wgl jest jakis limit jak dlugo room moze byc otwarty?

yamisouls > 10-12-2013, 20:34

nessie napisał(a):Wiecie może, czy jak sie szuka rodziny na wlasna reke w Europie to rodzinka placi za bilet 'tam i z powrotem' ?

I jeszcze jedno pytanie... orientuje sie ktoras z Was jak dlugo mozna miec room otwarty? Chodzi mi o to, czy te wszystkie referencje i inne dokumenty ulegaja przedawnieniu? jesli mam na nich daty z lipca 2013, a np. zmienilabym teraz date dostepnosci od czerwca 2014? czy wgl jest jakis limit jak dlugo room moze byc otwarty?

Wiem, że np w APiA dokumenty są ważne pół roku, więc może zapytaj się w swojej agencji jak jest u nich

women > 10-12-2013, 21:55

Nessie Agencja wszystko Ci na pewno powie, takie sprawy są ważne a czasem o nich nie wspominają Albo kochane nie czytacie UMOWY  którą podpisujecie ) 

Baskah > 10-12-2013, 23:17

missbigdreams Ja mieszkałam w Toruniu prawie 3 lata Uciekłam od  byłego i teraz już tam tylko w odwiedziny jezdze  

Dzis miałam niespodziewany telefon z Londynu Pytała sie mnie pani jak poszukiwania rodzinki oczywiscie stres mnie zjadł i nic nie powiedziałam... co innego jak sie na taka rozmowe psychicznie przygotuje Ale pani mnie zrozumiala i wymienilismy kilka maili

Divertissante > 11-12-2013, 0:26

missbigdreams - ja osobiście mam zasadę "z każdą rodzinką rozmawiam na skype" - nieważne czy mi się spodobają, czy nie, jeśli chcą ze mną gadać to ja się zgadzam! Nie myśl sobie, że sie nie stresuję )) Ale robię to dla siebie, dla wprawy i poza tym, żeby przekonać się jaka ta rodzinka jest, a nóż właśnie z nią zaiskrzy? Ja od wrześnie, czyli od początku roomu miałam 2 rodzinki, to jest naprawdę bardzo indywidualne, kiedy, kto i przede wszystkim - ile, może być tak, że po 6godzinach od otwarcia znajdziesz PF,a może będziesz czekać na nich rok? Nigdy nie wiadomo, dlatego trzeba być gotowym na wszystko

nessie - jeśli masz umowę z agencją to na 99% jest w niej taka informacja Ja np z gawo miałam tak, że 1.12 wygasała mi umowa z nimi, więc jeśli bym nie przedłużała to wszystko by straciło ważność a mój room usunięty

baskah! mistrz to wcale z nią przez tel nie gadałaś?! dobre !

Baskah > 11-12-2013, 0:29

jo powiedzialam ze jestem zestresowana i nic nie wiem i nie umiem angielskiego ^^ haha a ona do mnie: Barbra przeciez rozmawialismy! ok rozumiem ciebie. wiec napisze maila, ok? a ja ! Tak czekam! taka rozmowa .... mega dluga ;p haha 

women > 11-12-2013, 0:30

Baskah a jak stoisz z angielskim. dzieje się coś na profilu u Ciebie?

missbigdreams > 11-12-2013, 0:49

No racja, wydaje mi się że też skype jest bardziej hmm wiarygodny. Taki bezpośredni kontakt to zupełnie coś innego niż 'sucha' wiadomość. 
    Baskah - pytałam o Toruń, bo ja mieszkam od urodzenia    
    Nie wiem czy wspominałam jestem z GAWO, room i aplikacja wysłana do AuPairCare, martwie się strasznie tym testem psychometrycznym. Pani Ania powiedziała przy wypełnieniu, że wszystko jest w najlepszym porządku ale czytałam o sytuacjach gdzie często nie akceptowali w tej agencji właśnie przez test. Jak to u was, miałyście styczność z APC ?

Baskah > 11-12-2013, 1:05

ja jestem w APiA :> 
    missbigdreams kocham Toruń mimo wszystko i Ci zazdroszczę że tam mieszkasz
    u mnie na roomie cisza. a to nawet dobrze bo kompletnie czasu nie mam... miłość ważniejsza ;p haha
    angielski szlifuje cały czas bo gadam ze Scottem (moim małym nowym nabytkiem z US) ale to i tak stres na maxa  
    szczególnie jak zle mi sie napisało na klawiaturze i chodziło mi o kaczke duck a napisalam dick ;p 
    Scott sie zastanawiał Basia, what the hell?! Justyna has a dick? ^^^ hahaha

missbigdreams > 11-12-2013, 2:04

Zazdroszczę, że masz taką możliwość na szlifowanie języka i wdrażanie się w niego. Ja mogę ewentualnie sama ze sobą pogadać   Modle się wręcz, żeby zaakceptowali moją aplikacje w APC. Jeśli nie - wtedy zostaje mi InterExchange a naczytałam się sporo negatywnych opinii na ich temat.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia