-
-
Re: USA styczeń / luty 2013!
kasieeq > 01-12-2012, 20:34
Hejka dziewczyny !
Jestem tu nowa, i od razu na wstępie mówię, że przed kilkoma minutami host rodzina zapytała się mnie czy chcę zostać ich Au Pair !!!!!!!!!! Oczywiście odpowiedziałam, że tak ! Choć kiedy to do mnie teraz dotarło, przeżywam SZOK i jestem PRZERAŻONA. Też tak miałyście ? Rodzinka na prawdę fajna, 3 dzieci. Dziewczyna 15 lat, Chłopak 12, Dziewczynka 8. 30 minut do NY, czyli świetna lokalizacja, nie mam do czego się przyczepić. Jedynie ten strach który mnie przed momentem ogarnął jest nie do zniesienia !!! -
sylvia > 02-12-2012, 14:00
[quote name="kasieeq"]Hejka dziewczyny !
Jestem tu nowa, i od razu na wstępie mówię, że przed kilkoma minutami host rodzina zapytała się mnie czy chcę zostać ich Au Pair !!!!!!!!!! Oczywiście odpowiedziałam, że tak ! Choć kiedy to do mnie teraz dotarło, przeżywam SZOK i jestem PRZERAŻONA. Też tak miałyście ? Rodzinka na prawdę fajna, 3 dzieci. Dziewczyna 15 lat, Chłopak 12, Dziewczynka 8. 30 minut do NY, czyli świetna lokalizacja, nie mam do czego się przyczepić. Jedynie ten strach który mnie przed momentem ogarnął jest nie do zniesienia !!![/quote]
Ja po zaakceptowaniu rodziny miałam milion myśli na minutę, a połowa z tego to były obawy.
Zaczęłam się zastanawiać- co ja najlepszego wyprawiam? Tak daleko, sama, do obcych ludzi?
Ale to jest normalne, dziwne byłoby jakby ktoś nie miał obaw.
To jest poważna decyzja i kawał czasu, ale mam nadzieję, że jednak ten rok jako au pair będzie świetny.
P.S. Ja będę w US pod koniec lutego, też będę mieszkać pod NYC- jakieś 40 minut drogi.
A Ty gdzie dokładnie?
Pozdrawiam -
kasieeq > 04-12-2012, 0:37
[quote name="sylvia"]
[quote name="kasieeq"]Hejka dziewczyny !
Jestem tu nowa, i od razu na wstępie mówię, że przed kilkoma minutami host rodzina zapytała się mnie czy chcę zostać ich Au Pair !!!!!!!!!! Oczywiście odpowiedziałam, że tak ! Choć kiedy to do mnie teraz dotarło, przeżywam SZOK i jestem PRZERAŻONA. Też tak miałyście ? Rodzinka na prawdę fajna, 3 dzieci. Dziewczyna 15 lat, Chłopak 12, Dziewczynka 8. 30 minut do NY, czyli świetna lokalizacja, nie mam do czego się przyczepić. Jedynie ten strach który mnie przed momentem ogarnął jest nie do zniesienia !!![/quote]
Ja po zaakceptowaniu rodziny miałam milion myśli na minutę, a połowa z tego to były obawy.
Zaczęłam się zastanawiać- co ja najlepszego wyprawiam? Tak daleko, sama, do obcych ludzi?
Ale to jest normalne, dziwne byłoby jakby ktoś nie miał obaw.
To jest poważna decyzja i kawał czasu, ale mam nadzieję, że jednak ten rok jako au pair będzie świetny.
P.S. Ja będę w US pod koniec lutego, też będę mieszkać pod NYC- jakieś 40 minut drogi.
A Ty gdzie dokładnie?
Pozdrawiam[/quote]
Hej.
Ja dokładnie będę mieszkała niedaleko White plains - jeżeli coś Ci to mówi.
Fajnie, że będziemy niedaleko siebie, mam nadzieję, że będziemy się odwiedzały !
P.s zapraszam do siebie na fejsa, będziemy mogły łatwiej się kontaktować !
http://www.facebook.com/katarzyna.burysz
xoxo -
bama > 05-12-2012, 20:29
Hej
ja też zaznaczyłam, że chce wyjechać styczen/luty 2013. Od dzisiaj na profilu mam rodzinkę z Port Washington, NY, podobno do nowego jorku 30 minut pociągiem. Jestem właśnie w trakcie wymieniania maili z host mamą. Jestem pozytywnie nastawiona, ale w sumie to moja pierwsza rodzina. No nic, zobacze jak to będzie po rozmowie na skypie -
balbina > 06-12-2012, 1:21
lokalizacja ciekawa, a powiedz coś więcej
ile i w jakim wieku są dzieci?etc
no i coś o sobie? hmmm... z jakiej agencji jedziesz, ile masz lat? -
Jarzebinka > 06-12-2012, 2:07
A ja pierwsza rozmowe mam za soba! Niezly stres, jak wczesniej dziewczyny o tym pisaly to nie wierzylam!! -
balbina > 06-12-2012, 2:32
no mowilam, ze trzeba piwo wypic przed rozmowa!
i co i co? opowiadaj?
podobaja Ci sie?
moooow szybkooo! -
bama > 06-12-2012, 9:54
Rodzice mają okolo 40 lat, dziewczynka 10, chlopiec 8, wiec wydaje mi się w porządku. Jestem w CC, profil od 1.12.2012. I dzisiaj pierwsza rozmowa przez skype z host mom, trzymajcie kciuki, oby mi się z nią rozmawiało tak dobrze jak pisało maile. W ogóle jestem w szoku, ze to się tak szybko dzieje -
balbina > 06-12-2012, 12:02
No szybko, szybko poiem Ci, ale widocznie masz dobry profil
a kiedy chcesz jechac?;>
Powodzenia podczas rozmowy! -
bama > 06-12-2012, 12:07
Właśnie sie zabierałam za nagrywanie filmiku, a tu bum! mail z agencji, a za chwilkę od host mamyChce jechać koniec stycznia/luty, ale tak na prawde to juz bym tam chciała być
No i jeszcze coś o mnie: mam 23 lata i jestem z Bielska-Białej.
Chciałabym już być po rozmowie, proszę trzymajcie za mnie kciuki. Rozmowa o 20.00