• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Urlop Dziekański-au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Porady prawne

• Urlop Dziekański-au pair

agata.gda > 16-01-2012, 21:43

Hej. Jestem nowa na forum,chociaż czytam Wasze posty już baaaaaaardzo długo, aczkolwiek jakbym dodała jakiś niepotrzebny temat, bądź zadała głupie pytanie nie krzyczcie

No więc chciałabym wyjechać jako au pair po sesji letniej (to mój pierwszy rok studiów) i mam takie pytanko czy ktoś może mi powiedzieć czy generalnie władze uczelni przyznają dziekankę na au pair, czy nie koniecznie? Jeśli nie to czy jest jakiś sposób, żeby to obejść nie tracąc roku studiów? Mam nadzieję, że są osoby, które też brały dziekankę i podzielą się swoją wiedzą. A może któraś z Was studiuje/studiowała na UG to jeszcze fajniej, bo bliższe info

Z góry dziękuję za pomoc
  • Re: Urlop Dziekański-au pair

agnieszka89 > 16-01-2012, 22:24

U mnie na uczelni są wymienione trzy rodzaje urlopów dziekańskich: zdrowotny, opiekuńczy i okolicznościowy. To by właśnie podlegało pod okolicznościowy i myślę, że nie powinno być z tym problemu, ale sama nie brałam urlopu. Mam koleżankę, która wzięła urlop bo kończyła drugi kierunek i bez problemu dostała.

Ale myślę, że najlepiej pójść do dziekanatu i tam się dowiedzieć jak jest u ciebie.

hanita > 16-01-2012, 22:46

Ja jestem studentką UG (studia zaoczne). Teraz powinnam być na drugim roku MSU, a zamiast tego au pairuje w Anglii. Nie miałam żadnego problemu z dostaniem dziekanki. I chyba generalnie nie ma z tym problemów, chociaż pewnie wszystko zależy od tego jakiego się ma dziekana (ja jestem na wydziale filologicznym).

agata.gda > 16-01-2012, 23:42

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź

Do dziekanatu swoją drogą muszę iść ale chciałam najpierw Was zapytać doświadczone koleżanki

adziszkowa > 29-02-2012, 13:37

Mysle, ze powinnas dostac na 100% urlop dziekanski, wlasnie miedzy innymi na takie okolicznosci jest on przewidziany

KajaWroc > 29-02-2012, 13:39

Czesc

ja bralam dziekanke na uniwersytecie wroclawskim i dostalam ja bez problemu

a w dodatku mialam warunek do zdania bo nei zaliczylam jednego egzaminu dwa dni przed wylotem

w tym ze dostalam stypendium na kurs jezyka wloskiego wiec najpierw uzasadnilam to kursem jezykowym oraz programem au-pair

u mnie problemow nei bylo ,

w podaniu napisz ze jest ot wymiana kulturowa ,jezyk obcy bla bla bla i pojedziesz bez problemu
  • Starszy wątek Nowszy wątek